Bråkig dag, ledsen läggning, dax för vardag

Standard

Imorgon är det dags att ställa klockan igen. Det är nog bra att få tillbaka lite rutiner även om fis tycker det är en galet dålig idé. Vi har haft väldigt mycket bråk de senaste dagarna och som alltid står vi handfallna. Det enda vi vet är att vi hanterar det dåligt, vi har ingen aning om hur vi ska göra det bättre. Situationen slutar ofta med att vi känner oss misslyckade som föräldrar.

Fis hade förstås hellre fortsatt ha lov och leka med kompisarna, han köper inte riktigt att de också ska till vardagen imorgon…

När nattningen kom somnade han tätt intill mig i stora sängen, tjohoo tänkte vi! Men ungen vaknade sen igen. Att få tänder gör lika ont som nästan-sexåring som i bebisåldern. Vi har lyckats peta i honom lite flytande Alvedon. Lite. Inte en full dos. Jag hoppas det räcker. Förutom att det är fruktansvärt synd om honom så MÅSTE JAG FÅ SOVA. Just nu gosar vi nära. Han försöker somna om och jag drömmer om att få sova. Det är skönt att få vara såhär nära med tanke på vilken skitkväll vi hade. Vi kan ändå känna trygghet hos varandra. Vi somnar inte som ovänner.

Lillstrumpan sover gott i sin säng. Hela december kom hon och hämtade mig v a r j e eviga natt men nu har hon sovit igenom fyra nätter på raken. Vi hoppas och ber att hon fortsätter med det, att ha två barn som samtidigt kräver min närvaro och uppmärksamhet nattetid har inte gjort underverk för mitt humör direkt, hashtag sur fru. Stackars min man.

För att ändå sluta med något bra;

– i helgen fick vi en liten minisemester med hotellnatt, lyxmiddag och bada badkar med ett glas vin i handen.

– jag har nu för första gången på… nånsin?… sett botten på min tvättkorg. Konstigt nog har den samma färg som resten av korgen. Who knew?

– vi har äntligen köpt en slowcooker! Hittade på rean och eftersom vi pratat så himla länge om en sån slog vi till. Nu ska vi bara våga oss på att testa den också… vi googlar recept och finurlar.

– barnet har somnat om och jag ska gå ut och dricka upp sista skvätten kaffe (även om det är kallt) och kyssa min man godnatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s