Inskolning pågår

Standard

Nu är det precis på dagen en månad kvar tills jag slutar. Shit. Det är läskigt. Jag har ju aldrig lämnat en arbetsplats medvetet på det här sättet.

Jag vill verkligen sluta med fanan i topp men jag har lite svårt med motivationen nu. Jag tar inga nya uppdrag eftersom tiden inte räcker för att slutföra så jag gör det lilla som jag kan. Det är allt lite tråkigt. Jag har börjat checka ut mentalt.

Den här veckan går dock bort från kvarvarande jobbtiden eftersom jag hänger med kidsen på nya förskolan. Det är så skönt. Personalen är så rara! Vi har pratat med dem om fis behov av extra stöd med det sociala. Han har såna förväntningar på det här stället och att få nya kompisar men har lite svårt att realisera det – och då backar han undan istället. Men de tar det på allvar och tar fram strategier för att hjälpa ihop barnen.

De tar även hans celiaki på allvar och har tagit fram stenhårda rutiner för att undvika alla risker för kontaminering. Han har fått ett helt eget skåp och har en fast plats vid matbordet. Jag var rädd att han skulle känna sig utpekad över att ha andra tallrikar men han är superstolt över sin fina blå! Igår berättade han dessutom för mig att de har SÅ GOD MAT!

Just nu äter de lunch och han bubblar med fröken om sommarens resa till Kreta, om kompisen N som bodde på ett grönt hotell på Legoland och lite annat smått och gott. Det är så mysigt att höra. Han må vara försiktig socialt med barnen men vågar iaf öppna upp och prata med personalen.

Lillfian har inga problem att ta för sig. Hon sitter just nu med händerna över öronen för att en av småpluttarna är ledsen. Jag tycker inte om det ljudet. Haha! Hittills idag har hon målat, lekt sessadoktor och härjat ute med vattenleken. För den som undrar vad en sessadoktor är kan jag berätta att det är Elsa-prinsessklänning-bagaren som blir Elsa-princessklänning-doktor. Fullt logiskt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s