Placebo?

Standard

Kan det verka redan (dag fyra idag) eller är det placebo? Jag har haft flera tillfällen idag som öppnat för frustration men som jag lyckats ta med jämnmod.

Jag känner mig lustigt nog gladare även om jag fortfarande är trött som bara fan. Jag orkar liksom resa mig och interagera mer med barnen.

Lillfis frågade mig igår om jag mår bättre nu när jag tar medicin mot humöret. Lilla gubben.

»

 1. När jag satt in Sertralin så har det tagit max 7 dagar innan livet känts rejält mycket ljusare, förändringen har börjat tidigare. Så jag tror nog att du kan känna det redan. Samtidigt brukar inte jag bry mig om ifall det är placebo eller ej, funkar det är jag nöjd liksom.

  I övrigt har jag bara gott att säga om Sertralin. Det är den enda antidepressiva som jag INTE gått upp i vikt av. Märker inte av ngt på sexlusten heller. MEN jag reagerar olika på olika tillverkare av sertralin. Vissa påverkar sexlusten mer. Jag har upptäckt att jag mår bäst av Sertralin Ranbaxy så jag har fått det specificerat på receptet. Kan ju vara samma för dig, fast kanske någon annan typ passar dug bäst. Men det kan vara värt att tänka på eftersom apoteket lämnar ut den sort som är billigast just vid uthämtningen och det kan bli olika varje gång.

  Jag hoppas tabletterna gör dig gott ❤

  Gilla

  • Du har förstås rätt – placebo eller inte spelar ingen roll.

   Jag tror att jag går runt och känner mig lite glad mest för att jag inte är arg hela tiden. Avsaknaden av ständig frustration är en sån lättnad!

   Vad skönt att höra att du reagerat så bra på dem! Då finns det hopp ❤

   Tack för din kommentar! Kram

   Gilla

   • Angående biverkningar så har jag hittills mest märkt av ett ständigt om än lätt illamående, huvudvärk och att det ringer lite i öronen. Sen är det tydligt att det sänkt min puls något. Min normala vilopuls ligger runt 50 men när jag är i riktig vila kan den gå ner till 40 – det känns väl inte helt normalt även om det absolut inte är nåt som oroar mig.

    Gilla

 2. Skönt att du redan känner en viss skillnad och lättnad! Sen gör ju ljuset det än bättre! ☀️😘 Nu en sån här dag med vårkänsla förstår man ( jag) också att vår mörka höst/ vinter också påverkar! Håller tummarna för dig att det ska bli bättre och bättre – nu vänder det. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s