Min motsträviga sköldkörtel

Standard

Jag ska till vårdcentralen om ett par veckor och prata mer om min sköldkörtel. Jag hoppas till all gudar och gudinnor att de tänker LYSSNA på mig den här gången.

Senaste gången jag kollade mitt TSH var det bra och låg på 1,9. Lugnt då va? Men nej.

Jag har läst på om sköldkörtelproblematik och har listat allt jag lever upp till trots levaxin och trots bra värde;

Det kanske är nåt, kanske inte. Men mer och mer känns det som att nåt inte är bra. Förutom att jag är fuuuuuul i håret med tanke på att den korta frisyren är på utväxt har jag insett hur dåligt skick det är. Det är torrt och trött som en kompis sa. Det är så uttunnat att det är löjligt. Naglarna går sönder trots gellack. Är det ens möjligt?

Listan på hypotyreos och dess kompisar är ungefär tre mil lång. Jag är livrädd att min VC läkare inte kommer lyssna. Den privata kliniken jag haft kontakt med tar inga nya patienter på den här sidan året. I våras sa de efter sommaren och nu efter sommaren skjuter se alltså ifrån sig igen. Frågan är om januari kommer ge annat resultat.

»

 1. Jobbigt! :/ jag hade bett om remiss till spec, vårdcentralen vet ofta nada om detta! ( om man inte råkade på en spec/ proffs direkt som jag hade turen att göra! För mig styrde ju det otroligt lågs TSH att jag fick utredning fast jag till en början mådde bra) 🙃
  Du kan också skriva en egen remiss- kolla su hemsida! 💕Tyvärr har jag hört en del negativt om Sahlgrenska gällande detta ( en vän/ kollega) med massa olika läkare, köer etc. men står man på sig så… 😉 De bör ju kolla mer och se om din sköldkörtel har knölar etc? Dvs utredning. Det är ju jobbigt, men pissigt att må dåligt med ju!
  En spec läkare inom hormonsjukdomar/störningar också det där ” fina ordet” jag inte hittar nu. 🤭🙄🙄😂😆
  Styrkekramar och PS vi kan ju prata om det här nått tillfälle om du vill ( ska bara rehaba rösten från just op) Så jäkla gött skiten är borta på mig nu!

  Gilla

  • Jag skickade en egenremiss till endokrin i våras men de hänvisar benhårt tillbaka till VC. Visst är det som du säger – man kan ha tur!! Men min erfarenhet av vår VC är inte direkt sån 😝

   Jag har en struma och den är kollad med både biopsi och ultraljud. Den är harmlös men ful, ser ut som ett mindre adamsäpple 😂

   Tack för din kommentar! Krya på dig 💚 kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s