Lite om mat hemma hos oss

Standard

Idag testade vi att göra pizza på Sempers glutenfria halvmåneknäcke; Lite tomatpuré och ajvar i botten, lite finskinka och riven ost på och sen in i ugnen 200 grader tio minuter. Förvånansvärt gott! Lite kvällsmacka typ, med fördel oxå en god sallad. Jag räknade inte pointsvärde på det eftersom övrig mat idag varit födelsedagsbrunch (say no more…) men det är nog ingen större fara faktiskt.

Middag igår var världens godaste kikärtsoppa med lime och basilika. Egentligen är receptet limebasilika men första gången jag skulle göra det hittade jag ingen sån så jag gjorde en kreativ lösning. Wow. Koka upp kikärtor och lite lök, kanske riven ingefära med buljong, mixa slätt, i med en hel kruka färsk basilika, lime och kanske en skvätt vitvinsvinäger och mixa igen. Noll points och så himla gott!

Lunch igår var stekt fläskytterfilé med en sås på grädde och vatten (istället för matgrädde) och champisar. Serverades med pommes och en stor grönsallad. Tusan vad mätt jag blev! Medan vi lagade maten gjorde jag en broccolisoppa med en skvätt grädde i. Varmt och himla gott!

En favorit hos mig (men tydligen bara hos mig haha) är tonfiskbiffar. Blanda en avrunnen burk med ett ägg, lite lagom med finhackad purjo och kryddor. Forma biffar och stek försiktigt. Äts med grönsaker och kanske lite ris. Noll points förutom riset.

En annan favorit men hos oss allihop är kyckling i ugn; stek filéerna lite kort på varje sida. Ner i pannan med lite hackad buljongtärning och lite pressad vitlök på varje. Häll på matgrädde/grädde+vatten och in i ugnen på 200 grader 20-30 minuter. Mumma! Kycklingen är noll points, sen är det en samvetsfråga hur mycket sås man tar till och vad man serverar till.

Till sist; efterrätt. Stående kvällsmat efter barnen somnat är en skivad banan med en rejäl tesked proteinella och en kopp kaffe. Proteinella räddar mina dagar!

Ja. Mest spännande inlägget idag kanske?

Ps. Igår bad min son om äppelpaj. Herregud… 3000 points kanske? Med mandelmjöl i blir det lite knackigt och fasligt gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s