Dax för lite verklighet kanske?

Standard

Nu är min sista semestervecka snart slut. Läggning pågår av motsträvig strumpa och fis ska snart vallas in i sömnen han oxå. Imorgon ska vi fira min pappas födelsedag med middag hos klanen, söndag var tänkt hos vänner men yngsta är sjuk så vi får se.

Sen är det måndag.

Verklighet.

Semestern har varit helt underbar! Och skitjobbig.

För att ta det jobbiga först; Fis har utvecklat ett monsterhumör som vi kämpar dagligen med. Han är explosiv, extremt mammig och vi får gå som på äggskal runt honom. Vi har ju haft problem med honom i över två år men nu känner vi att vi inte klarar honom själva. BVC är inkopplade och genom dem hoppas vi få det stöd vi behöver för att kunna vara bättre föräldrar till honom. Vi försöker ha ett lågaffektivt bemötande och stoppa saker från att eskalera. Det går bättre vissa gånger än andra.

Och det underbara;

Fis är en fantastiskt rolig liten kille. Han resonerar, funderar och öser klokskaper. Han har mer och mer utvecklat storebrorsnerven och tar hand om sin lillasyster (när han känner för det) på ett sätt som är helt bedårande. Han har fått lite nya kompisar i grannskapet och cyklar gärna runt med dem.

Här gosar en liten herre med morfar.

Lillfia har börjat ösa ur sig ord. Hon ligger fortfarande efter storebror i språkutvecklingen men det händer massor nu! Lillstrumpa är du rädd för hajar? Nää rädd hajar. Lillstrumpa är du mammas busapa? Nää apa! Vill du ha efterrätt? Jaaa! Ha lasch!!! Glass är alltså nåt hon skulle kunna leva på.

Hon är en solstråle med ett sjuherrans humör, ibland får vi bita oss i tungan för att inte skratta rätt ut när hon stormar iväg och surar.

Morsan har äntligen skaffat sig en cykel. Det dröjde till sista dagen på semestern innan vi kom till skott men hittade en fin på blocket till bra pris. Jag är själaglad! Även om jag så himla gärna hade velat haft den redan tidigare i sommar.

Maken mår bättre hela tiden. Jag tror det är bra för honom att vi alla försvinner iväg dagtid igen för han behöver vila, sommaren har varit intensiv. Men han mår ganska bra och vi har det bra.

Igår var vi på dejt, bara han och jag!! Middag på pinchos och bio. Filmen var sådär tyckte jag men det gjorde inget, vi var där tillsammans. Farmor var här hemma med barnen och skulle sova över så vi hade ingen brådska hem. Eftersom hon även tog morgonen fick faktiskt vi båda sovmorgon. Halleluja. Finns det bättre sätt att avsluta semestern på?

Hoppas ni haft det underbart i sommar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s