Manligt och kvinnligt?

Standard

Jag har alltid varit bra på att ta hand om mig själv – men jag är då verkligen inte speciellt sugen på att bygga, slipa och måla saker. Jag är heller inte speciellt road av att t ex klippa gräset eller greja med en trädgård. Det är bäst för alla parter om jag inte ska jobba med målarfärg och dylikt men jag är inte oförmögen att lösa de andra grejerna. Tyvärr har jag en man som är dels rätt bra på att göra grejer, dels är han uppfostrad att in absurdum ta hand om sin omgivning. Det leder ofta till att han slutför det jag påbörjat – och helst då lite bättre än vad jag kan åstadkomma. Vid matlagning är det oftast han som lagar maten, men när jag gör det så kommer han mot slutet och frågar om han ska förädla det. Förstås är han bättre än jag på det. Han är verkligen urbra på att krydda och det är inte jag, men min mat blir god ändå. Om jag hittar ett recept jag vill att vi ska prova slutar det alltid med att han lagar det. Jag sa till honom idag att det får mig att känna mig värdelös – alltså inte att jag saknar värde utan att det jag gör inte är bra nog. Hans version är alltid bättre. Det är ju mer mitt problem än hans förstås men jag tycker det är skitjobbigt. Nu går han runt som en grinig gammal buffel hemma. Jag mår däremot bättre eftersom jag fått lyft det 😉

Annonser

»

 1. Ibland är det ju bra att lyfta saker och få saker sagt som skaver! Jag förstår dig, hade blivit galen (!!) om någon gjorde så med min matlagning…. 😉 men samtidigt så gillar jag att laga mat och om jag får säga jag är bra på det- speciellt att hitta på egna rätter och kombinera. Uppväxt med det och lärt mig hemifrån.
  Jag förstår ju också din man… han vill vara snäll kanske och liksom hjälpa till lite på traven. Fast du kan klara det bra själv 🙂 ( det vet jag, det brukar bli gott det du gör) Du får kanske bli tydligare och säga ” tack för inspirationen/ supporten men jag vill laga denna rätten själv idag”
  Annars är det ju roligt med män som gillar att laga mat 🙂

  Gilla

  • Ja han är otrolig på matlagning! Och det är inte att han vill ta ifrån mig min förmåga sas utan det har nog blivit en vana bara eftersom han lagat så mkt av vår mat redan tidigt i förhållandet – jag blev ju gravid och illamående fort.

   Min mat brukar bli bra. Problemet är att hans är bättre. Om jag experimenterar kan det bli varsomhelst, när han experimenterar blir det i princip alltid bra. Så mitt självförtroende har lixom gått i botten.

   Tack för pepp 💚

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s