Varning för TMI…

Standard

…ja alltså too much information.

En graviditetslång förstoppning gav mig ordentligt med hemorrojder. Förvisso rätt vanligt efter en förlossning men jag har nöjet att dras med dem även efter. Långt efter. Lillstrumpan närmar sig två år och under hela den tiden har jag haft återkommande skov med en till två månaders mellanrum. Det senaste är snart en månad gammalt och väcker mig på nätterna av smärta. Varje toabesök åtföljs av ren skräck eftersom jag vet att smärtan kommer som ett brev på posten (…eller förresten; dålig liknelse…) direkt efter.

Idag har det varit överjävligt och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vårdcentralen sa till mig att jag helt enkelt får stå ut tills det läker ut. Man kan bara behandla med det receptfria som finns och remiss till op får man egentligen bara om det blöder och har sig. Att jag inte kan sköta mitt jobb räknas inte. Att jag mår illa av smärtan varje gång en våg kommer räknas inte.

Imorgon ringer jag Carlanderska och kollar vad det kostar att undersöka privat.

Fy fan för det här.

»

  1. Stackars dig, jag hade också problem efter förlossning och får problem fortfarande ibland. Så där ska du inte ha det. Fick receptbelagd salva redan efter BB som är jättebra. Tack för bra blogg!

    Gilla

  2. Tycker du ska kräva en remiss eller skriv en egen till kirurgen. Läker av sig själv gör inte alla speciellt om du har det återkommande. Blir så frusetrad över vården. Hade samma problem..min vc läkare sa ”jag förstår, nu ska vi se att den här mammas kropp blir bra igen”. Kirurgen va supertrevlig…satte som snuddar runt så de förtvinnade och sa ”det här måste vi kanske göra om”. Så det är inte bara köpa salva och så löser det sig. Om det va så varför finns det andra behandlingsmetoder. Stå på dig!

    Gilla

  3. Det ska finnas xylocain som gel att få upp i rumpan om jag minns rätt. Ska bedöva rätt bra. Kanske kan hjälpa tills du får annan hjälp. Helt sjukt förövrigt att behöva söka privat. Har ett enormt åderbråck från jumske ner till vaden där det blir ytliga proppar och inflammationer hela tiden. Operation betalas först när det utvecklats mycket svårläkta sår på benen… så enormt sjukt! Jag kommer också söka privat hjälp framöver såklart. Tacksam att jag kan skrapa ihop pengar nog att betala med.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s