Jaga tandtroll

Standard

Idag var det dags för fis att bli av med lite tandtroll. Jag har fasat i flera dagar, men det var bara att bita ihop. Ytterligare en sak att ta ansvar för, ytterligare en persons smärta och rädsla att ta ansvar för. Mitt barns smärta och rädsla.

Vi kom dit vid 13 och jag hade försökt förbereda honom för vad som skulle hända… Tandtrollen har byggt hus i dina tänder, vi måste ta bort dem. Ska de borra då mamma? Jag älskar inte det, det är läskigt. Lilla gubben.

Han fick lugnande och när han var helt uppenbart lullig bar jag bort honom för en timmas tortyr av mammahjärtat. Han var medveten, men ska enligt uppgift inte komma ihåg så mycket av det hela. Tyvärr kommer jag ihåg allt. Han skrek, grät och kämpade emot. Han hade inte ont (förutom när de satte bedövningssprutan) men tyckte det hela var fruktansvärt läskigt.

Min respekt för barntandläkare är skyhög! Att arbeta med precision när patienten leker ål och att hålla fast och samtidigt vara lätt på handen. De tröstade, klappade och lockade. Jag höll fast hans händer och ben och grät ner i filten. Han var jätteduktig! Öppnade munnen och hjälpte till även om det var så jobbigt.

Efter blev det en tur till Toys’r’us. Läkarbesök förtjänar leksaker. Punkt. Eftersom vi var fler som la ihop hade jag en maxbudget för 500kr, i slutändan hittade han ett flygplan som var stort och skinande vitt för ca 200. Perfekt.

Han verkar ha glömt det under kvällen. Då och då har han nämnt att han inte älskar tandläkaren men inget mer än så. Mormor och morfar var här som förstärkning ikväll och jag behövde verkligen den dosen mammaterapi, jag är utschasad!!

Båda mina småproppar sov vid 20 och jag har legat platt i soffan sen dess. Snart ska jag samla mig för sängen. Snart.

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s