Men hoppsan!

Standard

…det har ju gått en hel vecka sen sist, vad hände?

Vi har

– firat en fyraåring. Min lillfis, mitt mirakel, har fyllt FYRA! Vi väckte honom med tårta och present på morgonen och tog en sen lämning. Det är så mysigt! Han är stor nog att förstå grejen nu.

– bjudit in till kalas – och avstyrt det. Lillasyster kräktes i bilen idag. Whooppifuckinghoo… ris, sås och kyckling på ställen där det inte ska finnas. Hot om magsjuka är precis vad jag längtar efter nu.

– svurit ve och förbannelse över min hals och mina öron. Hur sjutton kan jag fortfarande ha så här ont efter att ha ätit en Kåvepeninkur?

Dessutom har jag pratat med min chef om att gå ner i arbetstid ett tag framöver. Jag vet inte riktigt formerna för det, egentligen behöver jag tid för mig själv men såvida jag inte sjukskriver mig på deltid så blir det svårt. Föräldradagar eller semesterdagar och kidsen kan inte vara hos dagmamman. Hmm. Jag vill ju samtidigt ge dem kortare veckor borta. Jag är kluven.

Dax för blöjbyte! Gonatt på er!

»

 1. Kan chefen gå med på att du går ned i tid utan hänvisning till att du gör det för att du ha barn? Och isf få möjlighet att ha dem hos dagmamman den tiden? ( Finns det särskilda skäl kan förskolechefen besluta om det. En kan behöva bråka lite för det, men i ert fall har jag svårt att tro att någon ifrågasätter behovet…)

  Men funkar det ekonomiskt för er? Både nu och utifrån risken att din SGI påverkas framöver? Eller är sjukskrivning bättre på så sätt?

  Hoppas du hittar en lösning som blir bra för dig. Klokt att du tänker på vad du behöver.

  Kram

  Gilla

  • Jag kan nog gå ner i tid för egen skull, hon bryr sig inte. Det är nog mer för fk och förskolan som det kan bli knas. Jag vill helst inte påverka min SGI för mycket, jag kommer vara beroende av den en del framöver. Därför tror jag mer på sjukskrivningen, men att få en läkare och sen fk att gå med på en 20%ig sjukskrivning under några månader? Kan bli spännande…

   Kram till dig

   Gilla

   • Förstår att kontakt med läkare och FK gör att det hela är skrämmande ( och tröttsamt innan du ens är där…). Vill ändå skicka pepp och tumhållning! Att ta fajten nu och pröva nu, kan vara klokare än att köra slut på krafterna. Du ska räcka länge, och för många.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s