ICD, blodtunnande och besvikelse

Standard

Jag har hela tiden sagt att det här är en bra vecka för oss! Maken ska få sin ICD/defibrillator insatt och därmed slippa västen och vi ska få besked på huruvida han får ställa sig i transplantationskön.

I tisdags körde vi upp honom till Sahlgrenska och på onsdagen bar det av. Under lokalbedövning sattes manicken in där den hörde hemma. Samtidigt undersöktes hjärtat ordentligt för att utvärdera eventuellt behov och nytta av en pacemaker. Resultatet blev att delar av hjärtat funkar inte alls och det som funkar är för dåligt och för oregelbundet för att en pacemaker skulle göra någon nytta.

Själva operationen var smärtsam som få. Efteråt sattes tryckförband som skulle sitta i 24 timmar och därefter hemgång. Men så blev det inte. Såret blöder aktivt vilket är en gigantisk infektionsrisk. De fick byta bandage uppe på avdelningen vilket är en gigantisk infektionsrisk. Han blir kvar ett dygn till nu. Förhoppningsvis inte mer, för frågan är om han inte blir fast över jul då. Han har dessutom vansinnigt ont i såret, inget hjälper och hab börjar bli lätt panikslagen

Som bonus; Läkaren som ska dra hans fall på transplantationskonferensen kom förbi och meddelade att hen inte hunnit förbereda sig – så hen vill ta det efter nyår istället.

Jävla skitdag.

Jag känner mig ändå välsignad, jag har haft folk här hela dagen som har avlastat med barnen – men framförallt avlett min uppmärksamhet från det jobbiga.

Jag har inte ätit mat men däremot choklad i mängder. Hejdå viktväktarpoints den här veckan, jag skiter i er.

»

  1. Men kan det inte bara få vara nog för er nu? 😔💙 Choklad låter som helt rätt prioritering! Håller tummar och tår och ber om en snar positiv vändning Styrkekramar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s