”Oljebyte”

Standard

Idag var mamma och jag iväg på lite häng och julklappshopping. Så himla mysigt! När vi körde hem från stan tändes servicelampan i bilen. No prob, den har ju talat om för mig att det krävs ett oljebyte så jag åkte dit för att boka tid.

Men det var inte oljebytestid jag kom därifrån med utan en full service. 6600 kronor. Jag vet inte om de såg paniken – ingen av oss har en vettig inkomst och vi har precis köpt fyra nya vinterdäck och en bilstol till strumpan. Fuck.

Jag frågade om det måste göras nu. Han skakade lite på huvudet och sa nästan småsyrligt att det är din bil. Ja det vet jag, men det var inte frågan svarade jag, jag fortsatte med att vi båda är sjukskrivna så 6600 kronor just nu vid jul suger rejält – men självklart ska vi göra det som bilen behöver. Det skeptiska uttrycket försvann och han sa att vi kan få en tid i januari om det hjälper. Jag blev plötsligt gråtfärdig och sa tack men det finns inget som hjälper, min man behöver nytt hjärta. Tusan vet varför jag sa det men jag blev nog lite chockad av det hela och känslor bröt igenom.

Då säger han till kollegan att lägga in en ”julrabatt” á 20%. Herregud. Jag blev alldeles matt och ännu mer gråtfärdig. Det är fortfarande över 5000 som ska trollas fram nånstans ifrån men tack du vänliga själ!

»

  1. Hej vännen! Så fint ändå av honom. Alla bäckar små som det heter. Jag tror du kanske ville säga det högt! Kanske har första chocken lagt sig nu och finns ett behov av att bearbeta? Att berätta, att formulera tankar och känslor i ord. Självklart känner du dig bäst. Men jag får en känsla av det. Känner igen lite av mina erfarenheter i det. Ibland är det så skönt att vara få säga ” så här är det” utan krusiduller eller 1000 frågor. Att få öva sig att formulera sig. Hoppas det löser sig med bilen. Det skulle iaf vara nått. Kram

    Gilla

  2. Ta en mindre service istället! Det gjorde jag i en tiff ekonomisk period när det egentligen var dags för en full service. Då görs det viktigaste (enligt verkstan jag pratade med). Och använd ingen märkesverkstad, välj t ex Mekonomen istället. Hoppas det löser sig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s