Det där med löneutveckling som föräldraledig…

Standard

Jag blev uppringd av min chef i fredags för att diskutera årets lönejustering. Vi har individuell lönesättning men däremot ingen löneförhandling. Man blir meddelad ett resultat som man får ta varesig man vill eller inte, protester lönar sig icke. 

Eftersom jag varit borta länge och vi har ny chef har jag försökt visa mig så intresserad som jag kan genom att delta i APTer och liknande (per telefon) och att be att få vara med på utbildningsdagar trots att jag inte jobbar. Jag har oxå vid tillfälle tipsat min chef vilka personer hon bör tala med om hon vill få en bra återkoppling om mig. Det finns trots allt de som känner mig bättre än andra…

Hon inleder samtalet med att fråga om kursen och efter att ha gett mitt svar vände jag frågan tillbaka till henne. Jag tyckte det var så roligt att höra Pelle som har så mycket klokt att komma med. Eeeeh what? Av tretton deltagare, mig inklusive, väljer hon att lyfta fram en enskild individ? Vi var många som deltog aktivt och hade (förhoppningsvis) kloka saker att säga. Men det är klart, i en grupp av kvinnor är Pelle ung kille med sportbakgrund. 

Sen berättar hon att hon hört sig för med folk jag jobbat med om min prestation ”de säger bra, men det var så längesen att ingen har nåt mer konkret att säga”. Jag är alltså bortglömd. Min förra chef sa ”bra men det var så längesen att hon inte har nåt mer konkret att säga”. Mmmm bortglömd. 

Sen ger hon mig en riktigt pissig ökning. Alltså procentuellt är det kanske inte så galet men ”alla” säger att man vid frånvaro bör få det man fick året innan eftersom man förväntas ha samma prestation. Förra året fick jag runt 5%, hon menar alltså på att jag borde presterat drygt en tredjedel av det om jag varit där. Observera att jag inte har en annan källa än ”alla”.

Men hur som. Först lyfter hon ”Pelle”, sen talar hon om för mig att ingen kommer ihåg mig och avslutar med att ge mig lägsta möjliga höjning. Och hon undrar varför jag lät missnöjd. 

Jag har längtat efter att gå tillbaka men nu känner jag mest… blasé. Nåja jag kan gå dit och prestera en tredjedel, visst. Jag kan ta minsta möjliga arbetsbelastning och konsekvent säga ”tyvärr, jag hinner inte mer”. Hon kanske ska fråga Pelle? Han lär inte få en minimumhöjning. Han är ju så jävla fantastisk. 

Ja jag är bitter. Ja jag är fem år gammal. Ja jag har mens. Men jag tycker ändå att jag har visst fog för att vara upprörd. 

Annonser

»

  • Jag har mailat vår SACO rep men han är på semester just nu. Jag avvaktar hans återkomst eller så provar jag nån annan.

   Jag behöver ju egentligen se vad alla andra fått för att veta huruvida jag är utsatt eller om alla faktiskt fått skit i år. Att hon är otaktisk och lite smådum tar ju inte facket hand om tyvärr.

   Gilla

 1. Wow! Det där hade hon kunnat sköta väldigt mycket bättre tycker jag, är hon ny på jobbet?
  Själv fick jag ju också pissig löne”höjning” men jag är ju van vid typ 10%. 3 var liksom ett jävla nederlag för mig… Håller tummarna för både dig och mig att vi får det vi verkligen förtjänar 🙂 ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s