Hejdå kondom!

Standard

Ja för nu är det gjort. 

Igår inställde jag mig på östra sjukhuset för operation. Jag togs emot av underbar personal som med värme och leenden lotsat mig hela vägen. 

Kvällen innan åkte jag till mina föräldrar vilket var fruktansvärt mysigt. Jag har inte varit där själv och sovit över på flera åt! Jag gjorde min dubbeldusch – antibakteriell historia – och kröp sen ner i gästsängen och lät stormen vagga mig till sömns. Jag trodde faktiskt inte jag skulle somna men en trött småbarnsmorsa kan inte motstå sömn när chansen finnes, haha. 

Väl på hospitalet var det minst tre timmars väntetid. Jag hade med bok och en film på paddan som jag somnade ifrån. Herregud jag kan verkligen sova vart som helst!

När det var min tur fick jag förts tens på handleden för att motverka illamående. Sen traskade jag upp i min läckra landstinget outfit till operation. Jag önskar jag hade fotat, haha!

Väl där uppe packades jag in som en koldolme och fick sova gott. Operationen tog ungefär en halvtimma och jag öppnade så småningom ögonen på uppvaket. Öm i halsen efter intubering, med tunga ögonlock och ett nytt hål i magen.

Vid 15-16 tiden var jag nere på avdelningen igen och då började min stora utmaning; att vakna. Narkos och jag går inte ihop. Jag sov och sov, var vaken och pratade med personalen korta stunder men sen försvann  jag igen. 

Långt om långe var jag vaken och tog en prommis till köket för att hämta mer saft – en lång promenad á ca 30 sekunder – men jag var så snurrig i kroppen och i bollen att jag fick sätta mig och vila. Det kändes som värsta blodtrycksfallet, som om narkosen fortsatt försökte sänka mig. Jag fick åka rullstol tillbaka till rummet… suck. 

Först vid 2030 på kvällen var jag såpass vid liv att det var läge att åka hem. Min rara usska som haft koll på mig under dagen körde mig ner i rullstolen, hon litade inte på att jag skulle klara att gå. 

Hemmavid fikade jag kvällsmat med maken, stiftade bekantskap med en gammal (o)vän och kröp i säng.

Jag har varit vaken och sovit ungefär lika mycket under natten. Jag vilade ju bort en hel del sömnbehov under gårdygnet!

Lillstrumpan tyckte det var morgon strax efter fem och vid sex var det bara att ge slaget förlorat och gå upp. Fis ville inte bli lämnad kvar så sen sex ligger jag i soffan med två kids som kollar på tv med mig. 

Ute är det kallt och räligt med frost på marken. Frost. 26 april.

»

 1. Jag hade också assvårt att vakna när jag var nedsövd (hittills bara en gång), men jag fick inget gulligull inte. En ilsk, manlig uska som grinigt beordrade mig att vakna och inte somna om igen (lät som han skällde på en morgontrött tonåring liksom)… Försökte vakna men visste först inte ens var jag var nånstans. Serviceminded my ass! Borde byta jobb den snubben. Å andra sidan var det typ tio år sen jag var där så han kanske har gjort det nu haha!

  Gilla

 2. Åh men jag ska få det gjort imorgon! Hur kändes det dagen / dagarna efteråt? Gav de dig några restriktioner för jobb / träning etc?

  Gilla

  • Spännande!

   Jag har då alltså gjort en titthålsoperation, jag har två snitt i naveln och ett ovanför blygdbenet. Sen går de in via slidan och drar o härjar. De fyller buken med nån gas för att skapa manöver- och siktutrymme. Det är ganska vanligt med ont i axlarna pga det men det har jag faktiskt inte fått.

   Dagen efter hade jag lätt feber men inte tillräckligt för att åka in. Dessutom vätskade sig såren en hel del men idag blöder det nästan inte alls. Jag blöder lite via slidan och det kan man tydligen göra upp till en vecka nånting. Såret är ömt, alla rörelser som kräver magen till hjälp är lite obehagliga. Magen är spänd och hård, jag antar av gasen. Jag mår lite illa och är trött.

   De restriktioner jag fått är att helt enkelt vara försiktig några dagar, inte lyfta treåringen eller så. I papprena står att man oftast klarar sig på att vara hemma en vecka max.

   Lycka till imorgon!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s