Vin, skratt, gos

Standard

Ikväll har jag varit på lekdejt med 17, ja sjutton!, andra mammor som flytt partners och barn en liten stund och vågat sig ut i stora vida världen. 

När jag gjorde i ordning mig för utgång kände jag mig lite smårusig fnissig, som om jag var tonåring och skulle gå på mitt första disco. Jag gav mig själv ett minispa i duschen, rakade benen, snabbfixade naglarna och – hör och häpna – sminkade mig. Jag halade fram glitter, fina undisar och rena byxor. Inte ofta jag får ihop den kombinationen haha.

Vi samlades på le pain francaise på avenyn och drack lite gott, åt lite gott och skrattade en hel massa. Det var så roligt! Det pratades bra relationer, dåliga relationer, sexliv, blöjbyten, jobb, sömnrutiner, kläder, förlossningar… ja allt mellan himmel och jord. Folk är så härligt öppna med både bra och dåligt och bjuder på sig själva. Talesättet i de lugnaste vatten osv aktualiserades återigen – somliga förvånar. Fniss. 

Så småningom började brösten protestera  och själen ropade efter bebis. Jag kan ta en hint så jag pallrade mig hemåt till min familj. 

Jag kom innanför dörren och halade skyndsamt fram en värkande tutte när fis vaknade och började gallskrika mammaaaaaa

Maken försökte lugna men det gick sådär. Normalt sett kan han lösa sånt själv men fis gav sig inte och farmor som var här uppmanade mig kvidande att gå in. Hon är ofantligt blödig när det kommer till fis. Läckande bröst fick vänta och jag smög till slut in till mina killar. (Maken var väl inte helt impad, han känner nog att jag underminerar honom. Det förstår jag mer än väl.)

Jag tog med mig sonen till stora sängen och la mig med honom, förväntade mig en längre läggning eftersom han var så otroligt upprörd. Men han rullade över på sidan och slocknade, haha. Lilla hjärtat ville inte inte alls vara vaken! Han hade bett om flaska men den står orörd på sängkanten.

Den senaste tiden har strumpan och jag sovit i gästrummet men jag saknar att få vara närvarande även för min lilla kille. Så just nu ligger jag i stora sängen med ett par varma små fötter upptryckta i revbenen. Fis sover på tvären som alltid. Min fina man tar gästsängen. 

Strumpan ligger i spjälisen och bevisar att hon är släkt med sin bror. Hon ligger nämligen på tvären hon oxå. Hur? 

Båda turas om att andas tungt, sucka lite, tystna, stöna till och prassla. 

Det är så mysigt 💜

Förhoppningen är f ö att vi snart ska få ner fis i hans säng, strumpan i sin och både maken och mig i vår. Just nu känns det som en utopi att få sova med min man, men fis behöver närhet och vi vill vara där för honom. Dock kan vi inte vara där båda två… fis sover som sagt på tvären så nån vuxen åker ofelbart ut. Fniss. 

Sov gott kära vänner! 

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s