Filmrecension #2, Tarzan

Standard

Föregående inlägg skrevs i förrgår men såg inte ut att ha blivit publicerat. Så jag gjorde ett nytt försök med det och här kommer då nästa. För kvällen efter blev nämligen oxå en filmkväll.

Hade jag haft en flaska vin och ett gäng fnissiga tjejer hade kvällen varit komplett. Vi hade gottat oss åt Alexander Skarsgårds magnifika magrutor och det omtalade v-et. Vi hade dreglat över den perfekta rumpan lixom de fantasieggande miljöerna.

Men det är egentligen det enda värt att gotta sig åt, haha. Storyn är tunn, effekterna av och till riktigt dåliga, på gränsen till pinsamma. Karaktärledes är de väl okej. Alexander t ex håller sig till sin broody look som funkade så väl för honom i True Blood. 

Lustigt nog är den kvinnliga huvudrollen även med i Suicide squad som vi såg kvällen innan. Hur kvinnorna i filmerna porträtteras är milsvida ifrån varandra, jag föredrar Tarzan.

Plotten går ut på att skurk 1 vill ha pengar, skurk 2 vill ha Tarzan. De gör en byteshandel och en lustiger jakt drar igång. Det är väl knappast att räkna som en spoiler när jag säger att Tarzan vinner, va? 

Även denna filmen har några ologiska drag (spoilervarning!);

* Jane flyr från ångbåten, simmar i land, springer genom skogen. Rätt vad det är får hon stanna i en glänta och då kommer förföljarna ikapp. Alltså har de tvärnitat (?) en ångbåt, fått av kanske 30 man och sprungit samma sträcka som hon – på exakt samma tid. Mjä.

* samma ångbåt har åkt uppför en fors full med platåer och vattenfall för att komma till målet uppe i bergen. Va? Tog de rulltrappan upp då eller? 

Filmen är härligt förutsägbar och hade som sagt varit fantastisk med lite (mycket) vin. Nu vart den mest medioker. 

Mitt betyg? 💣💣💣 får bli tre här oxå. Passabel matiné som slinker förbi obemärkt. Sålänge man inte tittar för kritiskt kan man njuta av utsikten och sen glömma…

Trevlig kväll! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s