Det där med kommentarer

Standard

Jag har alltid (förutom undantaget Acke för några år sen) publicerat alla kommentarer även om de är kritiska, jsg anser nämligen inte att vi lever i JVJKuniversumet där jag allena har rätt till en åsikt.

Men vissa förstår jag inte. Jag menar, åsikter om mitt föräldraskap eller min inställning till maken och livet – det fattar jag, det är ju det jag skriver om. Men det mest återkommande i kritikväg även om det inte är ofta är om mitt språk. Ärligt? 

Senast igår kom klagomål om ordvalet prutt. Personen kanske skulle föredragit helvetes jävlar!! vad vet jag? Jag får oxå gnäll över att jag kallar sonen för lillfis

Jag funderar allvarligt på att inte publicera såna skitkommentarer längre. 

Oj förlåt, skrev jag skit nu igen? 

Skit. Skit. Skit. 

Skit.

Annonser

22 responses »

 1. Nej!!! Seriöst hur tråkiga får folk vara?!
  Detta är din blogg o din syn o dina ordval. Lillfis bla tycker jag du skriver med allra största kärlek ett gulligt smeknamn ni har för er son ingen annat. Försök att inte ta dig av dessa tråkiga kommentarer som inte har en aning om hur du är som förälder. Tack för en årlig o bra blogg. Kommenterar rent för sällan själv men följer dig hela tiden. Lycka till! Kram cicci

  • Tack snälla!

   Ja visst är det sagt med kärlek, jag menar ju inte att kalla min son ”litet stinkande moln” (även om det oxå skulle stämma ibland 😂)…

   Nejdå jag tar inte åt mig men det är tröttsamt och slöseri med min tid. Därför jag funderar på att bara slänga rätt av.

   Tack själv för att du följer!

   Kram

 2. Hur orkar folk? Sitta bakom sina skärmar och kommentera negativt. Idioti. De som inte ser Lillfis som ett kärleksfullt smeknamn är ju inte riktigt riktiga. Vet inte hur många udda, söta, vet-inte-var-de-kommer-ifrån smeknamn min lilla tös har… Nej bry dig inte och märker du att de alltid är samma så stäng av. Det är ingen mänsklig rättighet att sprida negativ stämning på andras bloggar. Tack för en bra blogg, med skit och allt! 😊

  • Haha precis ”kärt barn har många namn” som det heter. Vår lille har en hel massa galna som evolverat från nåt annat och blivit nåt trevligt. Ni skulle bara veta vad jag kallar galningen i magen som försöker trycka sig ut genom naveln 😱

   Tack snälla du!

 3. Lillskit är ju skitgulligt 😀 Kallar mina egna barn för ungar och det sticker i vissas ögon också. Tur att de inte måste läsa min blogg 😉

 4. Fascinerande vilka tråkiga liv folk måste ha när de har kraft över att lägga på sånt!
  Hoppas ni får ordning på det ni vill innan den lilles ankomst. Spännande att det närmar sig! Kram

  • Tack 😘 Det tycker jag oxå! Jag är ju dessutom inte ensam om att kalla mitt barn för lillfis, jag hör det ofta.

   Mja vi har haft en underbar kväll, men nu har vi en skrutt som vägrar att somna *gaaahhh* och som dessutom lyckades få tag i en jordnötsring – inte glutenfri. Natten kan definitivt bli spännande!

   Kramar

 5. Jag förstår att du ledsnar på vissa kommentarer. Den senaste har jag flera gånger varit på väg att svara på, för jag blev rentut sagt arg när jag läste den. Följer man din blogg vet man hur du använder språket och vad som är ditt fokus. Gillar man det inte kan man bara sluta läsa och leta rätt på något som faller en bättre i smaken. Och för den delen: den som har Tourettes får väl också blogga, och behöver säkert lika lite som andra kommentarer som fokuserar på annat än själva blogginnehållet!
  Stå på dig, oavsett vad du väljer att publicera för kommentarer!

  • Tack snälla! Ja det har jag inte ens tänkt på – men det är ju egentligen det självklara svaret på en sån kommentar; ”tänk om jag har? Får jag inte blogga då? ”

   Det fascineras jag oxå av, varför bry sig om att läsa ens?

 6. Men screw them! Prutt är ett bra arg-ord. Alla enstaviga ord är goa att använda, man kan liksom lägga mycket krut på något litet. Jag brukar säga prutt. Eller stjärt. Hehe.
  ^^,
  Krampårej

  • Visst är det ett bra ord! Jag svär annars som en borstbindare IRL, försöker verkligen dra ner och då blir det bland annat skrutt, skit, prutt och bajs. Jag tycker dock att det är waaaay bättre än ”satans jävla skit” eller dylikt.

   Kram tebax 🙂

 7. För ett tag sedan var jag inne på en blogg där en kommentator påstod att bloggaren inte älskade sina barn för att hen benämnde de som ungar och ”det är inte kärleksfullt utan vad man förr kallade barn som man inte ville veta av”.
  Att säga till en förälder att hen inte älskar sina barn för att man själv uppfattar ett ord som negativt är ju inte klokt egentligen.
  Min pappa har alltid kallat oss för skitungar och inte en enda gång har jag känt att han inte älskar mig.

  • Vad folk är konstiga! ”Unge” och ”ungar” används ofta i vår släkt och familj. Sketonge dyker oxå upp med jämna mellanrum haha!

   Mycket handlar ju om tonfall, om nån säger med ilsken röst ”din jävla unge” så betyder det ju nåt annat.

 8. Jag hör till de människor som definitivt INTE svär, vare sig i text eller tal. Å andra sidan så är det ju så, att alla språk innehåller såväl svordomar som könsord, så rimligen fyller de någon funktion. Jag har full förståelse för att det kan behövas något kraftfullare än ”oj” när man huggit sig med yxan i foten. Däremot ser jag inte charmen med ”slentriansvärande” av typen ”det gick så jälva långsamt i den förbannade kön så jag kunde fan inte vänta, utan jag lämnade hela skiten och gick därifrån”. Jag har också svårt för uttryck som ”jävligt snygg”, ”skitgott”, ”sjukt bra” och användandet av ”shit” (dessutom uttalat som det svenska ordet kitt) i tid och otid. Jag är språkpolis – eller språkfascist – och jag bedömer och dömer folk utifrån deras språk.

  • Då har du lite att göra/döma när det gäller mig för jag svär definitivt för mycket 😉

   Det skulle aldrig falla mig in ”det gick så jävla långsamt…” osv som du skrev ovan, dvs knöla in så många svordomar som är fysiskt möjligt i en och samma mening. Men jag svär definitivt och det är något jag jobbar på.

   Som tur är behöver man inte läsa om man inte vill men jag hoppas du står ut ändå. Annars kan jag varna dig att här dyker både det ena och det andra upp.

   Ha en trevlig kväll!

  • Vilken spännande kommentar?! Du menar att du ser de som mindre vetandes eller som outbildade? Eller på vilket sätt menar du att du dömer? Svordomar är möjligen inte vackert men ändock en del av språket. Ofta är det miljöbetingat beroende på familjespråk, socioekonomiska förhållande. Osv.

   Jag är uppvuxen i Dalarna. Där svär vi utav bara fan. Både på dialekt o svenska. Och vi dömer och bedömer folk som anser sig vara bättre vetandes än andra. Vi har svårt för såna människor som inte har bättre för sig än så.

   • Cecilia: Haha, det har ni kanske gemensamt med oss skåningar som också svär sjukt mycket, shit 😉 Vi retar oss också på folk som anser sig vara bättre än andra, ”a va då då”.

    Ulrika: Prutt är väl ändå ett VÄLDIGT harmlöst ord i sammanhanget, jag räknar knappt det som en svordom ens. Det är lite som ”skrutt”.

   • Lisa; precis. Varken fis eller prutt ingår i min lista på svordomar 😉 om DE är svordomar, vad är då de orden jsg säger 😱😂💀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s