Skrutt oxå… Eller ”nä inga hallon iaf”

Standard

Igår kväll vid 22 när jag var som mest nykräkt och supertrött ringde det på ytterdörren. Maken och jag tittade på varandra och utbrast högt vem faaaan ringer på så här sent? Det visade sig vara grannen med beskedet att ett avlopp sprungit läck i källaren.

Skrutt.

På med kläder, stövlar och lite skräck och gå ner. Runt 6 cm blävatten täckte hela golvet. Runt brunnen som var orsak till det hela flöt diverse saker och ting man helst inte vill se i dagsljus. Det luktade inte hallon direkt.  

I vårt förråd står det mesta på pall – vi har lärt av tidigare erfarenheter. Men somligt stod ändå på golvet och det var bara att hiva med en gång; bla farmors 50-tals hallmöbel och spjälsängen som bebis ska ha. Dubbelskrutt. 

När allt var utburet började vi sopa ut vatten. På ett sätt var det småtrevlig sysselsättning, vi fick hänga lite med grannarna och tjöta. Det var ju inga sura miner. Förstås hade vi hellre mötts över kaffe en sommarkväll men vi konstaterade att det i alla fall varken regnade eller haglade. 

Efter i runda slängar två timmar behagade jourgubben dyka upp. Dock utan nån form av utrustning, den ringde han in efter han tittat sig omkring. Suck. Innan proppen var omhändertagen fick vi ju inte duscha av oss – samma avlopp. Vi smet bort till föreningens bastu och sköljde oss där. Sen försöka sova.

Lagom till sänggåendet kom då sug- och sköljbilen. Källaren ligger direkt under oss. Brus, buller, slurp slurp, blås ut, skraaaaap, brus osv ingen av oss kunde sova. Nånstans efter ett slocknade vi båda. Tackolov sov fis hela natten men vaknade halv sex redan, då var vi inte så pigga. 

Idag har ändå gått fort hittills. Jag fick kräkas av mig lite på jobbet vilket var mindre kul. Men nu känns det hyfsat ändå. Hoppas jag. Jag har nämligen ätit mjukglass, jag tyckte jag förtjänade det.

Hur hade ni det igår kväll? 

Annonser

3 responses »

 1. Jisses vilken high chaparall-natt! Själv gick jag tydligen i sömnen igår natt. Första gången i hela mitt liv, blev lite skraj faktiskt när jag vaknade i köket helt plötsligt..!?
  I övrigt sov jag lika kasst som vanligt nästan.
  Hoppas du får behålla glassen och får en riktigt supermysig kväll! ♥

  • Mmm jättemysigt… 😝

   Oj vad läskigt! Det har jag aldrig varit med om!

   Glassen kom upp men jag fick behålla middagen – men av de två är glassen bättre i retur *TMI*

   Men kvällen var mysig! Hade du och fyrbeningen en skön kväll?

   Kram

   • Jajjemän! Mys i soffan! Nu får jag äntligen gå och lägga mig igen, har varit en extra lång dag känns det som eftersom jag jobbat (hemifrån) också hela dagen. Eller så var det det där glaset vin som är boven haha! Gonatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s