Öroninflammation och halsfluss 

Standard

Jomen varför inte göra livet lite mer spännande och blanda? 

Vi hade tänkt vänta ut öroninflammationen men imorse såg jag en tjock beläggning på lillgrodans tunga. Lite Google is your best friend och jag började misstänka halsfluss, då måste vi ju åka in. 

Tyvärr hade jag rätt, visst är det halsfluss men även öroninflammation som extra bonus. Skit. Vi har ju inte hittills fått i ungen penicillin i någon form – och inte heller den här gången. Första dosen kräktes han upp direkt, sen har vi inte lyckats igen. Vad fan gör vi? 

»

 1. Om det inte är dubbelsidig öroninflammation eller trumhinnan har spruckit kan man ju vänta ut det. Du vinner någon dag eller två i snabbare tillfrisknande på antibiotika.

  Om det nu är nödvändigt med antibiotika, be om en annan sort. Eller tips från nån erfaren sjuksköterska. Håller tummarna!

  Gilla

 2. Mina barn fick tidigt lära sig ta tabletter. Orkade inte med spottande och fräsandet med flytande. Kåvepenin finns i barndos! 🙂 Först krossade vi i sylt eller fil. Sedan började vi träna på att svälja tabletter med hjälp av bubbelvatten (då sköljs tabletter ner lättare).

  Gilla

 3. Båda mina barn har extremt lätt för att kräkas och det enda som har fungerat för dem är att de ska ta medicinen själv. Jag har mutat med godisbilar, padda, glada tillrop och applåder. Barnet som fyllde två år i januari sväljer tabletter hela om de inte är för stora. Hoppas ni hittar ett sätt som funkar för er!

  Gilla

 4. Har du bett att få utskrivna den minsta storlek penicillintabletter som finns? Funkar det att dölja i t.ex. mosad banan, mjukglass eller att stoppa in tabletten i liten kokt makaron. Många barn verkar kunna svälja tabletter hela om dessa är små och ”blanka”. Hoppas det går bra för er.

  Gilla

 5. Halsfluss tar bara 1-2 dgr längre att läka ut med antibiotika, brukar inte ens ges längre. Och vad gäller öronen – som nån skrev ovan: ingen antibiotika om inte dubbelsidig eller brusten trumhinna. Så ni behöver nog inte oroa er. Barn hatar penicillin!

  Gilla

 6. Jobbig sits! Och Amimox funkar inte? Dottern kräks och hulkar om vartannat av Kåvepenin, men Amimox blandat med hallonsylt är tydligen toppen ”hallonmedicin”… Och mamman är tacksam!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s