Gaaaah!!! Jag hänger inte med!!

Standard

Vår sambagroda dansar och springer, benen vevar på och varje dag frågar jag honom vart han är på väg… inkaleden? kinesiska muren? London? Om jag hade haft hälften av det där springet i benen hade mina tio plus kilon varit ett minne blott. Troligen hade hela jag varit ett minne blott!

Men utveckling har nackdelar. Tiden har genererat sin första casualty. Hans grodpyjamas! Benen sticker ut längre och längre *suckar* Min lilla kille börjar bli stor…

20140428-220228.jpg

För övrigt har dagen varit den första paniklösa på över en vecka.

Han slocknade igår efter att fina mannen och jag turats om att försöka lugna ner. Vi vaggade, vyssjade, gick, gick och kramade. Till slut hade jag honom hårt i famnen på sängkanten med nappen i mun, jag vaggade och vaggade medans jag sjöng samma visa om och om och om igen. Efter en stund lugnade hyperventilerande bebis ner sig och andningen visade att vaken panik övergick i sömn.

Åtta och en halv timma senare vaknade han för sin första frukost. Den andra fick han efter ytterligare ett par timmar. När vi mötte solen imorse var vi därmed hyfsat utvilade hela familjen!

Idag har vi skrattat, fikat med fina tant H, dansat i köket och gosat i soffan. Lite oro har vi förstås haft – för hur glad bebis än är så tryter tålamodet fort när man fullkomligt DÖR AV HUNGER!!!!

Både mannen och jag sitter lite rakare i soffan ikväll. Trötta som få, som alltid, men mer avslappnade.

Glad.

»

 1. Hinner sällan kommentera nu för tiden. Tror att detta liv av upp och ner är vanligt för de flesta föräldrar. Vissa får mer, andra mindre. Och väldigt ofta vet man inte vad det beror på eller vad man ska göra. Förr eller senare går det över på ett eller annat sätt och under tiden kan man bara finnas där och försöka så gott man kan. Och sedan kommer de där härliga solskensdagarna.

  Tänker mycket på er! Njut när allt är bra och känn att ni är de bästa föräldrar i de stunder liten inte mår bra men ni finns där nära.

  Varma kramar!

  Gilla

 2. Det kan vara så att han vill somna trångt. Vissa barn vill sova lika trångt som i livmodern, så bärsjal kan vara en idé också. Handduk hoprullad som en korv runt hela kroppen i sängen är ett knep.
  Och ibland funkar inga knep förutom tiden, de växer ifrån det mesta, men som förälder gör det ont i hjärtat när allt inte är bra.

  /Dustpuppy

  Gilla

 3. Så herlig å lese om babyen din, og at han vokser seg stor og god 🙂
  Endelig har jeg også blitt gravid, er 13 uker på vei nå med ønskebarnet mitt, termin tidlig november ❤

  Ha det så fint videre med ungen din, og mannen selvsagt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s