Den korta versionen:

Standard

Helgen var kanon.

Bebis har varit förtvivlad större delen av föregående dygnet. Vi ammade och kramades konstant. Efter morgonens välfyllda blöja har det varit lite lugnare så kanske hade han ont i magen igår??? Men det svider i hjärteroten när bebis bara är otröstlig. Han somnade till slut mot mitt bröst och hade en lugn natt.

Idag var det kontroll hos doktorn på BVC och vi har fått order om tillmatning, han går inte upp i vikt tillräckligt fort.

Jag är på pissigt humör. Trött, frusen och känner mig tjock. Därför köpte jag glass. Logiken är glasklar.

»

 1. Alltså det där med amning kan ju få en att känna sig mycket otillräcklig och alldeles förfärlig. Med båda mina har jag hållt fast vid amningen alldeles för länge fast det inte var helt tillräckligt med mjölk (med stöd från bvc bör tilläggas). Men såhär i efterhand önskar jag att jag gett upp tidigare. Kanske låter konstigt men det blev så fel och det handlade så mycket om mig och mina känslor, och det gjorde mig inte till en glad mamma. Så skönt att vara ute ”på andra sidan”! Lycka till.

  Gilla

 2. Vad synd att de var snabba med att ge er order om tillmatning nu när du haft lite huvudbry med känslorna inför amningen. De gör tyvärr väldigt olika på olika bvc har jag förstått av olika mammors olika frågor i amningshjälpen. Om barnen växer på längden o om huvudet så kan man avvakta med tillmatning, vikten tar bebisarna igen när mjölken hunnit komma i kapp. Vårt BVC var oxå snabba med det men jag vägrade börja med flaskan igen, fick ont i magen av att bara prata om det. BVC var inte glada men gav mig ändå en ny tid 1 månad senare. Vi gick hem o tokammade o nästa gång pekade kurvan rätt uppåt istället. Jag hade dock inte vågat, eller kommit på, att göra så om jag inte sett hur många mammor som haft precis samma problematik i fb-gruppen.

  Som jag skrivit innan, ring om du vill ha pepp eller råd, men kom ihåg att huvudsaken är att ni mår bra alla tre oavsett om fisen ammas eller flaskas.

  Gilla

 3. Logiken kanske inte var glasklar, men i alla fall glassklar. 😉 Och vem känner inte igen sig i det där?!

  Tänker på dig och hoppas allt går bra vad du än finner för lösning vara bäst! Det enda råd jag kan ge dig är att försöka lita på att du är den bästa mamman för ditt barn och att du kommer att hitta vad som är rätt för er. Och att det är okej att vara vilsen och inte veta och då fråga de som är bra på saken om hjälp.

  Varma kramar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s