Onöjd bebis och godkänd besiktning!

Standard

Efter en lugn och mysig morgon med lillfis/klumpen/sambagrodan/knorras började jag packa ihop oss för avfärd till Östra och slutbesiktning av underredet. Lagom till att kläderna började komma på fick bebis ett bryt. MATNUMATNUMATNU!!! Jag fick bege mig ut med en förtvivlad liten kille i vagnen. Ungefär fem minuter innan vi skulle av bussen valde han förstås att somna. Sen vägrade han vakna utan sov gott igenom hela lunchen bara för att vakna precis när BM kom och hämtade mig… Busbebis.

Efter en kortare amning på stående fot lämnades bebis hos mormor och efterkontrollen inleddes. Mina värden är som vanligt kanon och stygnen har läkt fint. Hon visade mig vart de hade sytt och det gick knappt att avgöra var det hade varit nånstans!

Efter besöket fikade mamma och jag medans klumpas fick lunch/eftermiddagsfika. Han tittade, jollrade, pratade och smilade mot mormor. Jag fascinerades av hur länge han var vaken! Sen somnade han och sov en evighet.

Sen han vaknade har det dock varit en annan historia. Tjorvig, skrikig och onöjd. Vi matar, rapar, bär, kramar, vyssjar, hyssjar och tröstar. Inget funkar. Han kommer till ro ett ögonblick eller två, bara för att inse att han ju är LEDSEN!! Till slut la vi honom i vagnen och tog en kvällsprommis. Just nu sover han förvisso i vaggan, men jag väntar på att de där små söta knorrande lätena ska bytas ut mot illtjut… Vi får se!

Stackars lillfis ❤

»

 1. Men varför kallar du honom för så tråkiga saker? Lillfis. Klumpen. Knorras. Finns det ingenting med lite mer positiva undertoner än pruttar, oformliga ting och klagande som skulle kunna vara aktuellt?

  /A

  Gilla

  • Det är tråkigt att ni inte hör kärleken och ”myset” bakom namnen. Men det är OK eftersom vi vet varifrån namnen kommer. Och i slutändan är det vi som lever med både honom och namnen.

   Lillfis har fö inget med hans pruttar att göra – har du aldrig stött på orden lillfis/nakenfis? – och att knorra är något han gör ofta, inte _klaga_ utan just knorra (även i sömnen).

   Kärt barn har många namn.

   Gilla

   • Lillfis är ju gulligt. Jösses vad namn våra barn har haft. Fitonge (skitunge), kinky-kink, gnällJonas, ullegulle, guwin, smuttedukis, ippis, gnötas, bäs mm. Jag ser kärleken bakom dina smeknamn i alla fall (fast tycker som sagt klumpen låter lite läskigt) men inga smeknamn är fel. Våra bästa vänner kallade sin son för gris, lillgris, grisfis tills han blev stor och fick nog 🙂

    Gilla

   • Haha jo sketunge har allt slunkit ut här oxå – lixom bajsbebis efter en osedvanligt välfylld blöja 😀

    Jag vet inte om jag skrev det sist men barnets mormor/farmor gillar inte heller ”klumpen” 😉

    Gilla

 2. Jag tycker det är urgulligt och kärleksfullt och kallar min Robban diverse namn utom det han heter 😳 han heter bara sitt namn när jag är arg på honom. jag är rädd att det kommer fortsätta även senare när smågrodorna kommer 😉

  Du skriver så fint och kärleksfullt och får mig att längta tills det är min tur, hoppas jag får uppleva det fina och all kärlek som er.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s