Mens?? Tuttar, utveckling och ny(gamla) möjligheter.

Standard

Irritation i kroppen. Irritation i humöret. Blod, igen – inte fortfarande. WTF? Redan? Jag vet lixom inte vad annars det kan vara än Tant Röd som kommer på besök. Skitkärring. Jag försöker att prata rationellt med min fina man om det. Jag är tacksam att han förstår och pratar (inte bara nästan) rationellt med mig tillbaka – och kan få ner mig på jorden igen.

Lilla klumpen växer och frodas. Brösten hänger dock inte helt med. Från att ha tillmatat lite nån gång om dagen med typ 50 ml så får vi nu fylla på regelmässigt 2-4 gånger á 100 ml. Det suger. Jag vet ju förstås inte om mängden i brösten är konstant men behovet ökar – eller om brösten sinar. Jag vet faktiskt inte varför det stör mig så, men det skär i hjärtat. Han är mätt. Han växer. Han mår kanon. Så vad spelar det för roll att flaskan är en mer regelbunden del av vårt liv?

Oavsett varifrån energin kommer ifrån så blir han allt starkare. Han har ju hela tiden jobbat mycket med nacken, så igår gjorde jag ett litet experiment och la honom på mage på en filt på golvet och han kämpade, kämpade och kämpade. Huvudet åkte upp och ner som en hackspett, högre och högre. Allt medelst ett högljutt och förnöjt joller. Underbart!! Min duktiga kille ❤ Alla bebisar kanske är såna här, så här tidigt. Jag menar, vad vet jag om bebisar? Han kanske är skitsen? Men det är ofantligt roligt att se och framförallt höra honom trivas så.

Framtiden ser just nu ljus ut. Klumpen mår kanon, fina mannen och jag mår kanon. Lägenhetsrenoveringen går framåt! Och vet ni vad, jag har möjligen en möjlighet att få ett nytt vik på min kära arbetsplats! Vilket ju ger en enorm trygghet att ha nåt att se fram emot!! Runt omkring mig kommer gravbesked, nya jobb, bebisar och spännande möjligheter. Finns det trots allt hopp om vår?

Bara kärringeländet ger sig av.

PS. Bilden är visserligen suddig och suddad – men kolla höjden! *stolt morsa*

20140318-221156.jpg

»

 1. Underbar bild! Han ser väldigt nöjd ut! ”Ååååheeeej!! Kolla vad häftigt! Jag flyyyger!” 😛
  Det låter alldeles fantastiskt bra med allt, flaska eller bröst tror jag sambagrodan skiter i, bara han får vara nära. 🙂
  Men vad vet jag om bebisar? Inget, jag gissar hej vilt här haha!
  Ha en underbar dag! Kram!

  Gilla

 2. Visst är man så där fånigt stolt över alla små framsteg som görs, klappar händerna o sitter med våta ögon o ser på 🙂 Blir bara bättre o bättre kan jag meddela.

  Vad gäller amningen så blir det tyvärr så när man fyller på mer o mer med ersättning. Om ni trivs med flaskan så kör på bara, det funkar bra att mysamma någon gång om dan oxå. Din mjölk sinar inte (om du inte är extremt stressad eller uttrorkad) men den ökar inte i takt med att han behöver mer iom att han får ersättningen emellan oxå. Om du har en stark önskan att helamma så ring en hjälpmamma på amningshjälpen och har du inte det så skit i att amningen inte funkar fullt ut o njut av att ge honom flaskan istället. Se till att mysa när ni flaskar o lägg honom gärna hud mot hud ibland när ni gör det (kan pappa oxå göra) så får lillen lite xtra oxytocin som han mår bra av 🙂

  I vårt fall så hatade jag flaskan av hela mitt hjärta (fråga mig inte varför, jag var så tacksam att ersättningen fanns så hon slapp gråta så förtvivlat av hunger som hon gjorde de tre första dygnen på sjukhuset) men det tog nästan 2 månader för oss att kunna fasa ut ersättningen. Jag fixade inte att låta henne vara hungrig så vi tillmatade oxå och pumpade extra för att hjälpa upp produktionen de gångerna hon fått ersättning.

  Amningen är skör i början innan brösten fattat galoppen, o vissa bröst verkar tyvärr vara lite mer trögstartartade än andra.

  Gilla

 3. Det kan absolut vara avslaget som kommit tillbaka. För mig har det försvunnit ett tag för att sen komma tillbaka med förnyad kraft och fem-sex veckor är inte ovanligt länge med avslag heller.

  Jag är ingen amningsexpert men det finns tricks för att öka mjölkproduktionen. Funderar på vad jag har hört – amningste från hälsokosten, lättöl och så förstås amma, amma, amma och så amma lite till. Har du varit i kontakt med Amningscentrum eller liknande? Annars kan jag bara säga att jag har ett barn som är uppväxt på flaska med ersättning och ett som bara ammat och totalvägrat flaska – båda två är lika friska och fina små barn.

  Du är en jättebra mamma i vilket fall som helst!

  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s