Det där med amning

Standard

Jag har två bröst. Visste ni det? Det har tydligen de flesta, har jag hört.

Klumpen och mitt ena bröst kommer fantastiskt bra överens! Det har de gjort ända sen första stund.

Men jag har som sagt två bröst, dvs ett till. Och det där andra är vi inte så imponerade av, nähäserru. Vi har fått massor av hjälp – och imorse lyckades vi verkligen! Men nu till lunch? Mjae då vill lillfisen hellre sova. Han har ju förstås gått ner i vikt. Mer än vad jag skulle vilja men det ligger inom rätt intervall fortfarande. Men ordern att äta hade onekligen gått bättre om han varit lite mer engagerad…

—- lite senare —-

Doktorn har varit här och tittat till honom och bedömt att han behöver tillmatning, så efter varje mål framöver så ska här muggas lite oxå. Så skönt att vara övervakad!

Vi har redan provat. 15 ml extra är ipetade i lilla magen och nu sover han som en stock. Snart kommer mormor och morfar förbi, mysigt!!

Medans vi väntar njuter sambagrodan och jag av lite närkontakt och barnafadern tittar avundsjukt på ❤

20140208-142938.jpg

»

 1. Hej!
  Först av allt, stort grattis till er lille plutt. Så härligt med en bebis 🙂
  Det där med amning är riktigt knepigt. Ibland så kan det funka att använda sig av ”tvillingamning” på det bröstet som bebis inte gillar, dvs att ha ligger ”felvänd” och har kroppen längs med din sida istället för tvärs över din mage. Svårt att förklara hur jag menar. Hoppas att det löser sig snart!
  Stor kram till er!

  Gilla

 2. Det är faktiskt inte helt ovanligt. L var likadan (sedan visade det sig bero på ett enormt hematom/”blåmärke” på ena sidan huvudet som antagligen gjorde ont) men i alla fall fick jag tipset av en kompis som räkat ut för samma sak, att amma barnet liggandes på samma sida som när han ammar på favvobröstet. Fast man har honom liggandes under ens egen arm på sidan om en eller hur jag ska förklara. Lättare om man har en kudde på den sidan då som bebiskroppen kan vila på den. Det är ju inte så man kommer att amma i alla framtid, men det hjälper för att mjölkproduktionen på det bröstet ska ta fart.

  Lycka till!

  Gilla

 3. Vilket litet underbart öra! 🙂
  Det kan ta upp till fem dagar innan mjölken kommer rinner till, så imorgon kan ni ha en annan situation, även om man där och då lätt blir oroad för hur det ska gå. ( Jag åkte hem med H med order om att tillmatas men väl hemma kom frossan och dollybrösten och sedan fanns det helt plötsligt mat så det räckte och blev över. ) De finns också de kvinnor som ammar på bara ett bröst. Hoppas du känner att du går fortsatt bra stöd av personalen! Mysigt att få visa upp underverket för morföräldrarna!

  Kram jag som befinner mig ”granne” med dig just nu och tänker på vilken annan värld det är hos er. Det är en härlig och intensiv bubbla!

  Gilla

 4. Åh så sjukt nostalgisk jag blir, inte över bröst och amning men när jag ser lilla bebisen i en likadan pyjamas som Bambi hade. Så otroligt mycket fint (o en del jobbigt förstås) ni har framför er. =)

  Gilla

 5. Grattis!!! Vilken härlig förlossningsberättelse längre ner. Var inte redo att mötas av att eran bebis kommit redan!! Tusen grattis ❤

  Gilla

 6. Hoppas han fortsätter pigga på sig lillen!

  Instämmer med de andra vad gäller amningen, kan vara trixigt att fp det att funka. Om du orkar kan du testa att pumpa (BB har som man får låna när man är där) på det bröstet som han inte riktigt vill ta. Då hjälper du igång produktionen på det bröstet tills han blir lite starkare o orkar dra igång produktion själv. Vill du kämpa med amningen så pumpa lite emellan amningarna nu. När han får ersättning så blir han lite mättare av den än av bröstmjölken o då ”missar” ni några amningstillfällen. Bröstmjölken är tillgång o efterfrågan i sin renaste form, ju oftare han ammar (eller du pumpar) ju mer mjölk bildas. När vi väl lyckades få upp produktionen så det räckte åt M så ammade hon i snitt en gång i timmen.

  Ring om du behlver pepp eller råd! Och grattis som fan igen, blir så lycklig när jag tänker på er

  Gilla

 7. Och du förresten, har ni någon bärsjal? Vet att E hade en till lilla e och har hon inte den kvar kan jag skicka upp min. Om han bara är en av de är trötta bebisarna så är det bra att bära mkt hud mot hud, så han ligger o sover i sjalen. Det triggar igång honom om han känner ”matlukten” när han sover 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s