Spännande diskussion!!

Standard

Min fina man och jag fastnade uppe och nu är klockan inne på nästa dygn utan att jag vilat ett ögonblick.

Vi har nämligen pratat filmer, filmer och ännu flera filmer plus lite tv. Det hela började med ett samtal om District 9 som fanns i tablån och somär en film som får mig att må riktigt dåligt. Jag fullkomligt avskyr när människan släpps fri att visa på den inneboende grymhet och intolerans som vi faktiskt och sorgligt nog är förmögna till. Jag inser att världen inte är rosenskimande och snäll, men jag vill helst inte se eländet. Jag blir så ledsen i magen av det.

Därifrån gled vi vidare över till serier som t ex Robinson som ju påvisar så tydligt att om våra grundläggande behov – tänker på Maslow – hotas, då släpper vi civilisationen helt och beter oss under all kritik. Det intrigeras, baktalas och skadas (om än inte fysiskt). Vi kallar gärna andra för ”vildar” eller ”djur”. Men fy för stenkastning i glashus.

Har ni förresten sett den tredje vågen? Experimentet från typ 60-talet om en skolklass som indoktrineras enligt en nazistisk princip för att visa hur lätt det är att trilla dit med rätt grupptryck och ledning. Säger bara usch.

Härifrån hamnade vi i gamla indianrullar, Gullivers resor, Labyrinten, Schindlers list och Gud vet vad. Gemensamt är underliggande budskap eller politik, alternativt exempel på mänsklig grymhet.

Jag gillar verkligen att diskutera med min käraste, han är så otroligt allmänbildad och har infallsvinklar jag aldrig tänkt på. Vi kan utmana varandra på så många nivåer! Det är inte alltid vi är överens förstås men det gör det hela så mycket roligare 🙂

Nu är jag som resultat lite sleten, men inom ungefär tre minuter planerar jag att sova som ett barn. Åtminstone i ett par timmar – sen lär jag vakna och behöva kissa!

Annonser

»

 1. Vad underbart det låter! Härligt att kunna diskutera långt in på nätterna 🙂
  Han verkar vara ett riktigt kap din fina man!
  Hoppas du är sjukskriven nu så du kan sova när du behagar 😉 Kraam!
  (Låter ju rätt mysko att önska att nån är sjukskriven men jag hoppas ju att du ska få vila både hjärnan och kroppen innan det blir dags för ”Da Big Omställning Av Livet” liksom )

  • Det var det och det är han! Däremot är jag inte sjukskriven, jag hoppas orka nästa vecka oxå men sen går jag hem. Så fem dar till… Fniss, jag förstår precis och uppskattar tanken!!

   Kraaam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s