Jobba 2.5 veckor till???

Standard

Idag sjukskrev jag mig. Det känns som om jag skolkar, jag KAN ju jobba. Men jag är så trött framåt slutet av dagen och sammandragningar avlöser varandra… så jag bestämde mig för att stanna hemma, bara idag. Imorgon har jag möten jag behöver göra.

Dagen blev inte så lugn som jag hade tänkt mig men samtidigt har allt skett i min takt i någorlunda lugn och ro. Skönt! Ändå ligger jag nu i soffan och är helt slut. Blä.

Undrar hur det ska gå att jobba. BM frågade mig igår om jag funderat på att sjukskriva mig. Spontant sa jag nej. Nu funderar jag mer allvarligt på det, iaf sista veckan.

Trött.

Annonser

»

 1. Vila så mycket du kan! Kan verkligen förstå om du behöver vara hemma mer tidigare… Kanske blir förlossningen även tidigare än beräknat 12 feb?! Kan ju bli sista januari med! 🙂 Man kan ju jobba deltid typ 80% innan med och du har ju kämpat på med 100%… Vila mycket och ta hand om dig. Kram

 2. Hej kära du!

  Tänker på dig titt som tätt, rätt ofta faktiskt 🙂 Har uppdaterat mig med jämna mellanrum. Förstår att du haft en tuff graviditet men nu är det snart över och något nytt helt underbart väntar!

  Sjukskrivning!? Självklart(!) röstar jag. Fr.o.m. NU! Varför kämpa och trötta ut dig mer nu de sista veckorna!? Hur ofta i ditt liv kommer du att vara högravid? Vila, hämta kraft, förbered dig mentalt och försök att njuta av din stora mage och krabatens bökande. Vad är två veckor på en hel mammaledighet? Och vem vet, kanske kommer bebisen redan om en vecka…

  Tänker på dig och hoppas du får en bra förlossning! ❤

  • Nämen hej på dig 🙂 Jodå det lutar åt sjukskrivning. Ska försöka den här veckan oxå – mest för att slippa tjorva med försäkringskassan – och kanske jobba lite kortare dagar bara.

   Jag är lixom lite orolig att klumpen ska bestämma sig för att kika ut i förtid…

   Kram

 3. Det är mycket man KAN göra. Vis av erfarenheten säger jag att det inte alltid betyder att det är det BÄSTA man kan göra :-). Särskilt inte som höggravid. Du vet bäst själv hur det känns, och vad orken räcker till, och vad som är bäst för dig och din inneboende. För mig var det så att jag på allvar förstod vilken skillnad det kunde vara när jag gick på ledighet fem-sex veckor innan BF (praktiskt med mycket sparad semester och kompledigt!). Då hade jag ändå inte alls så mycket sammandragningar som du verkar ha. Men det blev skillnad när jag slutade jobba… Och det ÄR väldigt skönt att kunna lägga sig och vila just när kroppen upplyser om att man behöver det, istället för ett par timmar senare när tiden så medger ;-).

 4. Jag tror du kommer uppskatta en tid med ett lugnt tempo där du bara får ”boa”, ibland måste även ”duktiga tjejer” omprioritera 🙂 Samla krafter för förlossning och sömnbrist!!

 5. Märker du någon skillnad på mängden sammandragningar om du är ledig? Tänker om det kan vara lättare för dig att ”skylla” på för att tillåta dig själv att vila? Håller med Cecilia, din ork ska räcka länge till. Hoppas du har förstående kollegor. Kram

  • Ja det gör jag absolut! Ju mer jag rör mig desto fler sammandragningar får jag. Jag har flaggat för min chef att jag kommer bryta i förtid – med hänvisning till sammandragningarna och min BMs lilla hint att jag borde överväga att vila mer.

   Kram

 6. Jag skulle råda dig till att sjukskriva dig den sista tiden.
  Du och bebis är viktigast och du behöver vila för att samla kraft och ork till sen kommande förlossningen.

 7. Alltså, du är ju höggravid! Det är supertungt och egentligen helt orimligt att vi förväntas arbeta för fullt större delen av graviditeten. Du gör helt rätt som är hemma och sjukskriv dig du sista veckan, minst! Du behöver all vila du kan få inför det som komma skall!
  Kram

  • Ja det är lixom grejen… Det ÄR tungt nu. Tungt att andas och röra mig. Massa sammandragningar, massa bus i magen som är mysiga men ofta allt annat än sköna. Ork som är sablans begränsad.

   Näh ett bryt får det bli.

   Kram

 8. Så här i efterhand önskar jag att jag bett om sjukskrivning de sista tre månaderna iaf, jag mådde fan och orkade absolut ingenting, däremot tog jag ut FL 5 veckor innan BF vilket jag inte ångrar alls, hade inte fixat jobba en dag till.

  Och så kommer det oombett råd till… Och återigen bara för att jag själv önskar att jag vetat mer innan lillan kom. Vet inte om du vill amma eller om ni hellre vill flaska? Om du vill amma så önskar jag själv att jag gått en amningskurs eller läst Marit Olanders ”Amning i vardagen”. Många berättar om hur svårt de tyckte det var att amma eller att de inte hade tillräckligt med mjölk osv och jag är den första att skriva under på det. Jag säger verkligen inte att man ska amma till varje pris men de allra flesta problem hade kunnat lösas med bättre kunskap och tyvärr är de flesta BVCsköterskor inte amningsutbildade och i samhället finns det fortf en föreställning om att amma är ngt som kommer av sig självt eller att amma är något man gör var tredje-fjärde timma. Vilket inte kunde vara mer fel i de flesta fall 😉 Och vill du ha stötting eller råd så är jag numera sjukt påläst i ämnet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s