Gott nytt år!!!

Standard

Här tog alltså det knasigaste året i mannaminne slut…

Det inleddes med en välbekant och efterhängsen hjärtesorg över alla förlorade försök, en oro över att aldrig någonsin få möta ett barns blick och kalla det mitt. Samtidigt fanns ett försiktigt spirande hopp om trevligare tider – det var ju just i mellandagarna som min fina man och jag första gången träffades utanför jobbet. Den där första bioträffen som kändes så dejtig även om det aldrig var meningen.

En bioträff blev fler, vi fikade, vi middagade och vi pratade flera mil varje gång. Vi pratade tidigt om mina Danmarksresor, om barnlängtan och om hjärtesorg. Vi pratade djupt filosofiskt såväl som lättsamt, ytligt och bubbligt. Efter ett tag sågs vi varje dag. Varje.

Jag kommer ihåg första försiktiga kramen, hur jag alltid fick på mig hans vantar eller hans mössa för att slippa frysa, hur han alltid följde mig till bussen på hemvägen och alla våra skratt. Jag kommer ihåg första kyssen, de första försiktiga beröringarna och min tacksamhet över att vi båda var lite tafatta i sammanhanget – så jag tilläts vara rädd, liten och försiktig samtidigt som jag ju var ack så villig.

Den tidiga våren upptogs av min fina man och vår upptäcksfärd av varandra. När vi kom till insikt om vart vi var på väg så var vi säkert bland de sista som fattade… Jag hade under den här tiden fortfarande kontakt med Aagaard klinik och planerade mitt nästa försök, men kom aldrig till skott. Jag tror mitt hjärta om min mage visste innan resten av mig att jag inte ville åka någonstans utan honom.

Flera gånger grät jag i hans famn över gravidbesked, misssfallsbesked, tant röds ankomst eller bebisdejter som bara blivit för jobbiga för mitt sargade hjärta. Sen kom dagen när jag låg på toagolvet och hyperventilerade medans tårarna sprutade åt alla håll. Jag messade min syrra en bild på en clearbluesticka med orden jag kan inte andas.

Efter det började mitt livs resa. En resa där målet är viktigast medans transportsträckan dit har visat sig vara lite besvärligare än vad jag sett framför mig. Jag är otroligt lycklig över att äntligen vara gravid, över att få se magen växa och känna rörelserna inuti. Men jag kommer nog aldrig vara en av dem som tittar tillbaka på gravidtiden och säger ååååååh har aldrig mått så bra, jag vill göra det igen!!! En stor del av min resa är dessutom att bygga ett nytt liv tillsammans med en annan person.

Efter tusen år som singel hade det kunnat bli hur jobbigt som helst.

Men han skänker mig trygghet, närhet, värme och inte minst kärlek. Jag blir bortskämd varje dag! Jag blir omhuldad varje dag. Han har slitit hårt med att försöka hålla modet uppe för oss båda när det varit som jobbigast. Han står ut med att jag är trött och alltmer otymplig – ork och förmåga saknas (mer och mindre periodvis) för att hjälpa till med saker som matlagning eller ibland ens få av mig mina egna skor. 19 kilo senare känner jag mig dessutom oattraktiv och som ett klumpigt transportfordon mer än som kvinna och sexuell varelse.

Året har gått våldsamt fort. En annorlunda framtid än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig har utstakat sig och jag är lycklig.

Året 2014 kommer föra med sig sina alldeles egna överraskningar, men förutsättningarna för glädje, hopp och lycka är väldigt väldigt bra.

20140101-185338.jpg

Bilden togs igår vid GP-fyrverkeriet i stan. Maffigt, häftigt och underbart!! Men för alla djurens skull hade jag önskat att resten av kvällen hade firats med rislyktor istället…

Annonser

»

  1. Låter härligt o inlägget genomsyras av kärlek. Har ni fortfarande två boenden? Hoppas att du får bra resten av graviditeten! Snart är er bebis här!!
    Kram Åsa med Tuva

  2. Vilket år… Kärleksår på många sätt och vis. Och vad bilderna visar – du är attraktiv även om känslan säger annorlunda.

    Varma kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s