Dejtnight!

Standard

I fredags kväll checkade vi lite smårusiga av glädje (blandat med lite bus) in på ett av stans fina hotell. Vår plan var att turista lite i egen stad och mysa till det långt hemifrån dammråttor, omålade väggar och flyttankar. Vi skulle bli lite omhändertagna, matade med lyxmat, sova gott på mjukaste bomull och avsluta med hotellfrukosten…

Rummet var kanon! Rymligt, med precis de där goa lakanen som jag hade längtat efter. Bubbelflaskan som väntade på rummet skadade förstås inte intrycket 😀 Vi vräkte oss på sängen, sörplade på vårt (alkoholfria!) bubbel. Badrummet var stort, med badkar, dusch och toa i lite lagom fräcka inramningar. Glas, helkaklat och SVART toapapper. Fniss. En långdusch senare drog vi på oss finkläderna och gick ner till restaurangen.

Där gjorde de faktiskt bort sig lite – när jag bokade bordet bad jag specifikt att få ett dejt- och mysvänligt bord så långt bort från afterworkstöket som möjligt. Hade han då sagt ”det kan jag nog inte lösa” hade det varit lugnt, men istället sa han ”vi löser”. Bordet vi fick låg precis angränsande till stöket och jag riktigt kände hur ljudvolymen vandrade längs ryggraden i irritation. När jag påtalade det för servitrisen sa hon att om det var lugn vi hade frågat efter hade vi ju inte direkt fått ett bra bord... Så jag sa till henne att maten hade lite att leva upp till.

Det tog en timma från det vi satte oss tills dess att varmrätten stod på bordet, vid det laget var jag egentligen redo att lämna, hade det inte varit för 1. viskulle ju mysa och 2. brödkorgen så hade jag nog bannemig dragit.

Men sen kom den.

Och WOW det var verkligen värt att vänta på!!

Jag hade beställt en lammrätt med getost. Eftersom man inte ska käka getost som gravid bad jag henne att ersätta det med nåt annat eller helt enkelt avlägsna det. När det kom in förstår jag att det hade tagit lite tid! De hade tagit potatisar och finrivit dem i långa remsor och sen friterat/ugnsbakat på något sätt. Det såg vid första anblicken ut som om ett stort ”fågelbo” med spaghetti ovanpå. Till och med servitrisen var lite impad! Det var såååå gott! Vällagat, välkryddat, spännande komposition av riktigt bra råvaror. Det var dels den rena köttbiten, dels en liten gryta med lammchili, serverat med betor, svarta bönor och sås.

Jag åt tills jag nästan sprack.

Efterrätt. Den så kallade Vinnartårtan – vinsten i årets konditor eller hur det nu var. En knaprig typ mazarinbotten med två lager olika chokladmousse, hagtornsklet (ni får ursäkta den tekniska termen, men jag vet faktiskt inte vad de kallade det) och sen hela härligheten överdragen med choklad. Till det serverades en färskostglass och kanderat nötkross. Namnamnamnam. Nam.

Sängarna var lika mjuka som både förväntningar och syn hade utlovat. Enda nackdelen var att de gled isär så vi fick lixom sova isär. Men sova gjorde vi. Som små barn!

Slömorgon med finfrukost, jisses vilket utbud! Jag säger bara hemgjord hallonsylt. Wow.

När vi drog oss därifrån ut på andra äventyr var vi avslappnade, glada och väldigt nöjda.

En myshelg med min fina man har det blivit. Vi har fått titta varandra djupt in i ögonen, hålla hand, kramas och kyssas och dejta som två fnissiga (mogna) tonåringar. Jag är så glad att jag har dig, käraste!

Edit; jag hittade en länk med receptet på Vinnartårtan. Jag hade inte fått det helt rätt, men klipper in länken så kan ni se själva om ni vill. Mums! Se här

Annonser

»

  1. Det gjorde rätt i! Helt ljuvligt! Det gäller att passa på att dejta så mycket det går, vi som inte hann det så där särskilt länge innan det blev mage. Det är bra för relationen!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s