Lite skör

Standard

Den här veckan har varit sådär totalt sett – men har haft enskilda delar som varit jättebra!! Jag borde förstås fokusera på dem, men det ligger en kvardröjande känsla av obehag i bakhuvudet.

Bra!!!
– jobbresa till annan ort och superintressant studiebesök
– bowling! Totalpajade tumnageln men strikeade flera gånger 😀 (märk väl – detta kommer från en som egentligen är rätt så pissusel på bowling…)
– lyckade jobbdagar där jag löst problem åt både mig själv och andra
– myyyyskonsert med min fina man och våra respektive mammor — och där måste jag höja Hard Rock Café litegranna!! Maten var väldigt god men salladen knastrig. I flygande fläng kom managern farande och erbjöd kaffe och glass till hela gänget som kompensation. Det hela gick snabbt, glatt och proffsigt. Heja!

Inte så bra…
En av mina kollegor fräste åt mig att jag minsann borde sjukskriva mig om jag mår illa för det är minsann oss andra det handlar om. Jo alltså. Den dag jag inte kan sköta mitt jobb längre ska jag definitivt avlägsna mig från arbetsplatsen. Men låt mig gärna komma dit innan du höjer en anklagande röst. Är det en hint om att jag varit borta för mycket? Märk väl, ingen annan sköter mitt jobb när jag inte är där, ingen drabbas av min frånvaro utom jag själv. Och den enda frånvaro jag haft har för övrigt varit alla läkarbesök, inte på grund av illamående.

Det var inte roligt.

Senare kom min chef och frågade hur det går och hur jag känner inför att sluta med primperanet om två veckor ”för i somras gjorde det inget att jag var borta mycket och jobbade hemifrån flera dar på raken”. Jaha, ska jag tolka det som att min chef OXÅ tycker jag varit borta mycket i det senaste – eller??

Kul.

Näh.

Den här helgen har jag hittills känt mig skör och väldigt trött. Sovit mycket. Mellan prat och skratt gått runt med tårar i ögonfransarna.

Mammaterapi och en kisse i famnen.

Annonser

»

 1. Usch, din stackare! Jag hade konfronterat chefen o medarbetaren och (vänligt) frågat vad de menade. Förklarat att jag bli ledsen och även påpekat att mina arbetsuppgifter inte görs av någon annan. Man ska inte bli illa behandlad/tråkigt bemött på jobbet
  Jag har fått så många pikar på jobbet om att jag jobbar kortare dagar (som småbarnsförälder) och önskar så att jag sagt ifrån men när det pågick orkade jag inte (det var i mitt fall en del i en ren mobbningskampanj)
  Hoppas du snart mår bättre lång tid så du slipper badrumsgolvet

  • Tack! Och tack för pepp 🙂 och fy för mobbing 😦

   Min chef menade nog väl i grunden, men hon skickade samtidigt en liten hint… Min kollega surade däremot rakt ut. Egentligen skulle jag pratat med henne där och då men jag blev så tagen på sängen!

 2. Usch vilken trist kollega! Tycker du ska prata med din chef och vänligt fråga om ni kan komma fram till en lösning som funkar för alla parter. Kollegan kan du skita i tycker jag, hen har det nog inte så skoj i sitt liv låter det som 😉

  Men jo, fokusera på det positiva! Härlig service på Hard Rock! Så ska det vara 🙂
  Och konsert och mammaterapi och en massa mys och kärlek, kan inte bli så mycket bättre. Håller tummarna för att du slipper mer illamående nu och att din söndag blir fantastisk!

  Kraaam!

 3. Men fy tusan 😦
  Prata med kollegan du och fråga hur hon menar att det går ut över hen. Om du orkar förstås. Och klantigt gjort av din chef tycker jag. Det borde vara hen som öppnar upp och tar tag i att göra en lösning som fungerar för er båda, inte du som ska behöva ta en liten hint och räkna ut hur du ska lägga fram ärendet.

  Det löser sig ska du se, så klart. För du har ju en underbart fin liten en i magen ❤

  Kraaaaaam!

 4. Usch vad jobbigt att höra när man redan är känslig och har det jobbigt.
  Jag förstår väl varför chefen hintar lite vackert. Hon/han oroar sig väl för att saker och ting ska fungera och undrar förstås hur du känner och tänker.
  Men kollegan ska ju bara ha smisk på röven! Nog för att man kan ha duster med sina arbetskamrater, men det där kändes väldigt personligt och elakt.
  Förstår att du blev tagen och inte riktigt visste hur du skulle försvara det där och då.
  Frågan är om du bara ska strunta i det eller om du känner att du vill ta upp det igen?
  Hur som helst, så önskar jag dig en bra vecka vart du än är och mår och att saker och ting blir bättre och lättare!

  Kram! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s