Går grav-mående i skov?

Standard

Jag har funderat… kanske nån därute som har lite koll?

Jag märker egentligen bara av att NU mår jag illa. Nu är jag trött. Nu är det jobbigt att vara engagerad och närvarande på jobbet. Men min fina man ser mönster – det går i vågor. Gärna ca en vecka åt gången med ordentliga svackor.

Det senaste har ju varit en sån period… jag mår mer illa och är mer kräkbenägen. Jag har lägre tolerans mot den tomma magen – börjar gärna dagen med en liten kräka. Eftermiddagarna är ostadiga från runt tretiden. Än har jag inte kräkts på jobbet men det känns som att dagen kommer. Snart. Just nu sitter jag på bussen och gör allt jag kan för att distrahera en jävligt tjurig mage, det riktigt värker i bröstet.

Ovanpå det är jag tröttare, mycket tröttare. Kom hem från jobbet igår och somnade lite lagom oväntat, sov två timmar utan att ha minsta hinder mot att somna halv tio och sova hela natten…zzzznark!!

Vad säger ni som kan detta?

»

 1. Mina graviditetsillamående har varit precis så (två fullgångna), ok vissa veckor, värre andra. Men ständigt i en bubbla som endast försvann efter förlossning. Kunde inte åka bil eller buss utan att må illa. Kräktes mer igen på slutet, när halsbrännan tog vid och det var svårt att behålla maten. Mådde illa för att jag var trött och blev trött för att jag mådde illa…
  Du har mina sympatier 🙂

  Gilla

  • Ja det är otrevligt, men men vänjer sig vid det oxå… Det är själva illamåendet som är jobbigast.

   Tack!! Det vore himlans skönt. Alldeles väldigt himlans skönt!!

   Mja du har nog rätt i det 😉
   Kramar

   Gilla

 2. Kanske yoga eller mindfulness skulle vara något? Finns ju speciell gravidyoga som ska vara bra har jag hört! (där man är mer i nuet och accepterar de tillstånd/känslor man har i nuläget), detta är ju bra mot stress och oro, men även allmänt välmående skulle jag säga- gravid eller inte så att säga 🙂 vi har ju snackat lite om mindfulness: finns en bra bok i ämnet: ”mindfulness i vardagen” samt en app att ladda ner som heter ”mindfulness” (gratis, och guidad meditation bland annat och kroppsscanning som det heter- himla bra och välgörande för kropp och själ) Alla mår ju som man gör- toppar och dalar (!) (oavsett gravid eller inte) men ibland kan man ju jobba på sitt förhållningssätt och på så sätt orka mer/öka acceptans av nuet. Mindfulness och yoga kan ju säkert även hjälpa en hel del för vissa inför en förlossning med, skulle jag tro. Energi och styrka till dig. kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s