Börjar fatta (lite)

Standard

Hörni… TACK för den fantastiska respons jag fått!!!!! Tack tack tack ❤

Det sjunker in, litegranna. Nästan. Lite. Två dagar efter positiva testet börjar jag ana att jag faktiskt är gravid. Just här, just nu. Tiden får ju utvisa hur länge förstås men jag har trots allt aldrig någonsin sett ett positivt gravtest, på alla dessa resor har det enda som någonsin dykt upp varit det där jäkla Ei Raskaana…

Jag har ju en cykel på 28 dar i snitt, vilket innebär att på lördag för en vecka sen borde min mens ha kommit. Men inget. Trots mensvärk, ömma bröst och dåligt humör ingen tant röd som sjunger. Jag tänkte att den längsta cykel jag haft – ever – var visserligen 32 dagar men det är ju fullständigt onormalt. Så den 32:a dagen bestämde jag mig för att testa.

Resultatet var väl ingen förvåning i sig kanske, trots alla signalerna verkade inte tant röd vilja visa sig. Men att jag HAR ett resultat lämnade mig flämtandes och skakandes på golvet uppemot en kvart medans tårarna strömmade och katten jamade hysteriskt utanför toadörren. De skulle ju inte vara möjligt det där, jag har ju hårda äggskal, jag har aldrig sett ett positivt test, jag får relativt få ägg vid stimulering… jag trodde inte det skulle gå!!!

Men där var det; raskaana, 2-3 veckor. Vilket ju stämmer precis, i onsdags borde jag varit på 4+4. Jösses.

Jag vet ju inget om vad det innebär att vara gravid, vad händer? vad gör man? vem ringer man – och när???? Så jag ringde min lokala MVC. Jag har hört skräckhistorier om långa väntetider, och det är ändåså semestertider, så jag slog en signal. Och blev erbjuden en tid redan nu på tisdag!!! Jag hade helst velat haft en tid idag, för att göra det officiellt, för tänk om graviditeten hinner ångra sig tills dess? När jag kommit dit måste ju den stanna kvar, eller hur?

Nojandet har i alla fall börjat. Varje hicka, hostning och andetag kroppen ger ifrån sig analyseras, vrids, oroas och accepteras. Funderas. Diskuteras.

Den här processen är ett fullständigt mysterium.

Men som fina mannen sa: oavsett hur detta går har vi börjat ett nytt kapitel. Nu vet vi att det går.

»

 1. Å va underbart kul!!! Det är ju precis så det känns, som du säger, att mensen är på väg, men mensvärken beror ju på att din livmoder växer med det lilla fostret inbäddat i sig. Och att man har humörsvängningar som vid PMS beror ju på att östrogen och progesteron går upp innan mens, och går de ned igen så får man mensen, men är man gravid så stannar de och fortsätter öka – därav humörsvängningarna.
  Å grattis grattis grattis!!

  Gilla

 2. Åh sluta sluta noja!! Jag vet att det är svårt, men du, nu är du gravid och jag har i alla fall bestämt mig för att det är något att vara lycklig för och det i sisådär 40 veckor.

  När man är gravid gör man inte så mycket mer än undviker att stoppa i sig vissa saker, går på kontroller på mvc och så upplever man en massa fysiska fenomen.
  Ha så kul med det (själv somnade jag vid mitt skrivbord)!

  Kram

  Gilla

 3. Åh jag testade och testade, livrädd för att det helt plötsligt skulle rinna ur mig. Och att stoppa undan de där nojora, alltså det kan man inte begära av nån. De finns där. Men nojorna spelar ju ingen roll för fostrets livskraftighet, bara för ens eget psyke. Jag tror att en sån tuffing som klarar hårda skal och allt, den kommer hänga sig fast. 😀 Kram!

  Gilla

  • Lite sådär tänker jag oxå – om den trotsar hårda äggskal och allt, så måste det vara en riktigt envis liten en!!! Så jag hoppas och kniper 🙂 Jag försöker att inte noja, det är som du säger bara mitt psyke – dvs jag som mår dåligt av det…

   Jag har förvisso ett test till, men jag ska försöka hålla mig ifrån. Tror jag 😀

   kram!

   Gilla

 4. Jag tror på ödet och jag tror att det här är meningen och har varit hela tiden. Därför lyckades det trots att det inte borde. Mirakel eller ödet eller tur, spelar roll egentligen, du är mitt i ditt livs strösta resa tillsammans med mannen i ditt liv. Njut!
  Kan berätta att vi fick barnbesked ifrån ett nära kompis par igår också, även de har kämpat länge. Det verkar vara tid för drömmar att uppfyllas nu alltså. 🙂
  Så nu hoppas ju bara vi här med att…ja. 😉

  Gilla

 5. Vill också att du ska sluta noja men jag kan förstå att det är supersvårt!
  Håller tummar och tår för att du genast slutar upp med det, finner ett skönt lugn och bara njuter av några veckors lugn och ro! Du är världsbäst! Kraaaaaaaaaaaaaam!

  Gilla

 6. Jag nojjade tills jag blev inskriven på förlossningen… En del personlighetsdrag rår man inte för 😉 Det tog till vecka 22 innan jag kände sparkar och om jag nånsin gör om graviditetsgrejen så har jag lovat mig själv privata ultraljud och en doppler… Fast det passar ju inte alla. Fortfarande väldigt glad för er skull!!!

  Gilla

 7. Åååh, mssor med GRATTIS!!!
  Jag har inte läst bloggar på några dagar och har helt missat detta. Vilken underbar nyhet!!!
  Ler från öra till öra och har en glädjetår i ögat. Sååå glad för din skull!

  Och att noja hör nog till, hahahaa! Kommer ihåg att jag var livrädd för att göra nr 2 för det kändes som jag skulle pluppa ut Mini, hihi.

  Kanske kan vi ses i augusti? Ska till dina trakter då. 🙂

  Många grattiskramar!

  WildaMathilda

  Gilla

 8. Fantastiskt, grattis!! 🙂
  Våga tro att det bär ända fram, det gjorde det för mig och jag har gjort en liknande resa som du! Sitter nu med min fina lilla bäbis i famnen trots usla chanser. Säga vad man vill, men kärlek (och minskad stress) verkar kunna göra underverk! 🙂
  Minns känslan av lycka och overklighet när testet visade det nästan ouppnåeliga- obeskrivlig! Grattis igen och lycka till!
  Helén

  Gilla

 9. Grattis!!!
  Jag är så glad för din skull!
  Du har stöttat mig på Femmis, när vi båda var där, o jag såg att du gått vidare i livet på ett lyckligt sätt.
  Sköt om dig!
  Lena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s