Livet pulserar

Standard

Oj… den här veckan är snudd på slut nu!!! Jag vet inte riktigt vart dagarna tagit vägen faktisk, men borta är de. Och jobbmässigt har veckan verkligen varit superbra 🙂 Jag har haft så många givande, roliga och utvecklande möten – däremellan har jag skrattat, flamsat och jobbat arslet av mig.

Idag rusade jag från kontoret vid tre för att ta mig till vårdcentralen, ville kolla ett märke på ryggen. Hemma igen framåt fem inser jag att jag knappt varit utomhus i dagsljus på en evighet. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att krypa ner i sängen en timma, bara för att jag kunde! Sen dess har jag häckat i köket med musiken som sällskap. Färsbiffarna är nästan klara i ugnen, kikärtssoppan är utportionad i matlådor för avsvalning och kokosmjölkpannacottan står i kylen och gottar till sig inför imorgon där jag planerat en riktigt mummamiddag. Jag vet inte än vad det blir, förstås, men den kommer avslutas med pannacotta och ”smälta” blåbär.

Jag har tom slängt skräpet!! Däremot har jag inte kommit mig för att boka en tvätt tid. Det börjar bli kris nu kan jag säga – nästan inga underkläder kvar och jeansen står upp av sig själva. Kanske kan jag skicka dem till jobbet utan mig imorgon?

Sen hade jag en fundering. Den är inte så djup förstås… Men på sk träningsgenomgången fick vi på oss pulsmätare för att vi ska kunna mäta ansträngningen och anstränga oss därefter. Min vilopuls enligt den, när jag sitter på golvet, är ca 55. När jag opererades var de ju jättebekymrade för mig för att min puls hade gått ner till 44-45. Procentuellt är ju 45 och 55 rätt så drastiskt skillnad, men jag undrade om den där grejen funkade som den skulle! De andra låg på närmre 100 bara de stod upp. Är jag döende tro?

Ska förstås bli spännande att se vad det hamnar på den dag jag går dit och tränar… *fniss* Hamnar väl på 317 eller nåt…

Nu piper min ugn. Puss på er!

»

  1. Det har gjorts studier på sambandet vilopuls och hjärtbesvär. De som hade låg vilopuls löpte mycket mindre risk att drabbas av hjärtbesvär senare i livet, så tacka din lyckliga stjärna!
    I dessa studier (som jag just nu inte finner länken till) beräknades en hälsosam vilopuls med kraftigt minskad risk för hjärtbesvär ligga på runt 60-75 bpm. Det är inte helt ovanligt att ligga på en vilopuls på under 50, speciellt inte om en har lågt blodtryck, och ändå inte vara toppidrottare 😉

    Ha en skön helg!
    Kram.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s