Att lägga 2012 till handlingarna och välkomna 2013

Standard

Ett år är 365 dagar. 365 möjligheter att vakna till glädje. 365 möjligheter att hitta det positiva i vardagen och utvecklas. Det sägs att ”motgång danar karaktär” – och ett år ger många möjligheter till utveckling. 

Själv tycker jag att jag har levt två parallella liv under året som har gått. Jag har fått känna mig kompetent och stark, omtyckt och uppskattad. Jag har oxå känt mig oerhört liten och svag. I det som varit ett yrkesliv under sju månader av årets tolv har dagarna forsat fram med enorm kraft, fart och intensitet. Även när jag varit som tröttast har jag känt mig glad på mornarna över att ha något att gå upp till, något som ger mig så väldigt mycket bekräftelse. I det som varit mitt privatliv har jag samtidigt kämpat för att hålla mig upprätt, för att hålla misströstan och uppgivenhet på avstånd. 

Jag har utkämpat ett tre-frontskrig;
där en front är arbetslösheten i ett Sverige som fortfarande har det tungt, i en bransch som svämmar över av kompetenta människor som på papper har den där erfarenheten jag saknar
där en front är barnlösheten, en kropp som är motvalls, tjurig, grinig och allmänt… tja. kommer inte på nåt bra ord utan att börja svära. Eller gråta. 
där en front är en av mina trygga platser, som jag aldrig trodde skulle försvinna och utvecklas till en del av mitt dagliga krig; när vänner inte förstår. 

Samtidigt har min familj funnits där som ett fantastiskt och ständigt stöd. Jag har sagt det förut, men utan min familj vore jag inte lika stark.

Jag har vänner som som vuxit och vuxit, som visat mig sitt engagemang och sin medkänsla, som plockar upp mig när jag är som svagast. Jag har vänner som backar och stöttar på avstånd när det varit vad som krävts. Jag har vänner som jag räknar som familj. 

En facebookuppdatering jag läste idag gick ut på frågan vad som var bäst med året 2012. Mitt svar: det tar slut. Det är kanske inte riktigt rättvist, för jag HAR haft väldigt roligt, jag HAR haft väldigt bra stunder och tack vare tur, slump och till viss del skicklighet har jag under året samlat in ytterligare månader att lägga i CV.t. Jag har dessutom haft den stora glädjen att få se tre längtansbebisar komma till världen; Eliana, Maja och Sebastian. Jag är så lycklig över att era föräldrar äntligen fått ett avslut på sin längtan! 

För egen del lägger jag året 2012 till handlingarna som ett skitår. Jag hoppas att 2013 för med sig lite mer tur, lite mer glädje och lite mer hopp.

Men oavsett, så vet jag att jag i alla fall har er.

Tack.

 

»

  1. Vi laddar om för 2014 😉 Då vill jag se att du fått vara gravid (och gärna gnälla mer än jag, så behöver jag inte skämmas så erbarmligt som jag gör för att inte ha varit gravid med grace…), fått ditt (första) barn och tagit dig ur de där kokongmånaderna (gärna på ett smidigare sätt än vi, för jag önskar faktiskt ingen och absolut ingen ensam någon mjölkallergi) och kommit upp med en tramsande flamsande unge som jag får ohh:a och ahh:a åt och som kan få mig att nostalgiskt vilja tillbaka och ha fler, och glömma att det fanns jobbiga stunder. 2013 ska vara mitt 2012, det sista arbetsamma året inför föräldraskap. Det är mitt hopp det.

    (får se om jag får svara nu för jag försökte svara på inlägget om vem som läste tidigare i veckan och det gick inte alls tydligen)

    Gilla

  2. 2013 blir ditt år! Om någon förtjänar tur så är det du! Med Sebastian här så är det ju numera tre uppsättningar tummar o en uppsättning tassar som hålls så nån nytta borde det ju göra :). Vi hoppas på att få se dig här snart. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s