Bullbak!

Standard

Idag var det dax för bakning inför julen 🙂 Det känns som om det är liiiite för tidigt för lussekatter, men adventarna kommer ju snart – och redan nu är varje helg i december uppbokat… Så jag hämtade mormor imorse så att vi kunde invadera föräldrarnas kök för mysbak och lite god middag! 

I rasande takt avverkades nötrutorna – oooooohmygod vad de var enkla! Usch, det ville jag egentligen inte veta. Låt mig se om jag kommer ihåg… äsch det gör jag inte. Men ägg och socker skulle vispas och nötter finhackas. Nåt mer skulle till – smält smör? Sen blandar man allt och kör i ugnen. Färdigt! Och ät tills du kräks. Typ. Och därefter fruktkakan. Den tog lite längre tid, men mellan mormor, mamma och mig så gick det ändå förhållandevis smidigt. Konjaksmarinerade fruktbitar av diverse slag blandades med mjöl och annat kak-görande innehåll och kördes in i ugnen. Medans den bakade gick jag loss på lussekattsreceptet. 

Jag har glömt hur roligt det faktiskt ÄR att baka! Och hur lätt det var… Vi hade hittat ett recept på nätet på lussebullar med kesella – och det var så enkelt och så gott! Jag bara njöt av dofterna – och framförallt den fantastiska färgen!! Och herreminje vilken massa bullar det blev. Skulle bli 30 men vi landade på 47. Skulle tro att receptägaren gjorde lite större bullar *fnissar* Har lussekatter högt och lågt nu! Men de blev så fina, jag måste få skryta lite! Har ätit några stycken oxå. Ajajaj det gör änna ont i magen nu!

Om någon skulle vilja göra lussereceptet rekommenderas att öka saffransmängden och att ta lite extra socker. 

Sen har jag insett en annan sak… Jag trodde någonstans att allt skulle bli bra – eller åtminstone automatiskt väldigt mycket bättre – så snart jag började jobba. Att det där underliggande ledsna skulle gå upp i rök alldeles av sig självt. Men jag insåg idag att det där stämde inte så väldans bra. Satt i bilen och grät på väg upp till mormor… Det gick visserligen över igen men den där av-sig-självt-ledsna stunden påminde mig om något som jag nog behöver komma ihåg. Är man trasig funkar inte plåster. Det krävs lite mer hjälp, och tid, än så. 

 

»

 1. Bra med recepttips – tänx!

  Tror du har alldeles rätt i det där ledsna. Jobbet är väl mer en nyttig ”flykt” att kunna få koppla bort det ledsna ett litet tag men det tar ju lite längre tid att läka än så. Så bra att du fick kontakt med kuratorn, hoppas att det kommer att funka mellan er så att hon/han kan hjälpa dig med läkningen. Det tar tid – hur träligt det än är att vänta ut läkningen. Och så länge som du/vi har hållit på så tar det lite tid för själen att få ihop sig igen. Var rädd om dig så hörs vi längre fram.

  Kramar i massor! Och hälsa la familga!

  Gilla

  • Jag är impad över all bakning! Fina lussekatter! Jag håller med föregående ”talare” , det tar tid med vård och support för själen… Det finns tog tyvärr ingen genväg eller trollspö… Det är arbete som krävs med sig själv tror jag, och du har tagit första steget! ❤ bra gjort! Förresten du vet att jag typ älskar Håkan Hellström (och även om man nu mot förmodan inte gör det) , finns det en fantastisk låt han gjort: "Du är snart där"! Tips! Otroligt fin text. En låt jag funnit tröst i många gånger när det känns jobbigt, men även en bra låt att bara vara ledsen till om man behöver. Samtidigt full av hopp så som textraden: " när vi går genom tiden, jag tror att det bästa inte hänt än…" Långt inlägg det här hoppas du orkar läsa ;0 vi hörs och stor kram tills dess 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s