Att möla = hämninglöst trycka i sig så mycket som möjligt på en gång.

Standard

Har ni blivit stoppade i en poliskontroll någon gång? Blåsa alkoholtest? Jag har faktiskt aldrig råkat ut för det (vilket ger ett rätt så dåligt betyg åt frekvensen på kollarna, jag har ändå kört vääääldigt mycket bil!) men varje gång jag ser en kontroll får jag hjärtklappning. Herregud, jag drack ju ett glas vin förr-förra fredagen! Idag upplevde jag nåt liknande, jag som inte ens känner igen lukten av marijuana och inte skulle märka om någon försökte sälja nåt till mig skulle göra ett drogtest imorse. En del av mig åkte dit i full panik, tänk om!!! Den andra delen mest bara fnissar, faktiskt.

Kiss-besök följdes av ikea-besök. Jag käkade min sedvanliga tiokronorsfrukost och promenderade sen hem i strålande höstsolen. Fick tom med mig några värmeljus, är ju trots allt säsong nu!! Jag somnade på soffan. Jag städade köket. Jag plockade grejer.

Sen bosatte jag mig i köket med datorn för att kolla på film. Tänk, jag älskar verkligen den här lägenheten! Jag för som förldrarnas katter, glider runt och hittar en favoritplats, för att sen utforska nästa. Har faktiskt sovit i lilla rummet i ett par veckor nu 😀 Det känns lite busigt, som när jag var barn och byggde koja i garderoben. Har aldrig någonsin sovit så tryggt som jag gjorde där! I lilla rummet ligger jag på mina något för mjuka madrasser och känner mig innesluten i den där mjukheten. Vaggar nästan till sömns…

Men nu tappade jag tråden. I köket satt jag med dator, tekopp och… tja, allt jag kunde få tag i. Har tryckt i mig en halv påse lakritspärlor. Det är tur att det inte fanns så mycket kvar, för jag hade gladeligen satt i mig hela – och sen mått rätt så dåligt. Men det hjälpte ändå inte. Jag försökte med lite av den mörka chokladen, men för en gångs skull funkade inte ens det. Jag behövde TRYCKA I MIG något. Messade med söta loba medans jag förtvivlat försökte komma på hur jag skulle lösa situationen. Kom plötsligt på…. Gjorde en räd i skåpet… Popcorn!!! Poppade påsen och mölade i mig hela innehållet på mindre än tio minuter. Efter det var jag ärligt talat rätt mätt.

Jag är redo för sängen igen nu. Försöker trycka undan de där envisa arga känslorna som så gärna vill glida ut. Just nu känns det rätt ok, så jag ska nog ta och passa på att krypa ner och somna. Igår låg jag och vred mig till tre – och problemet är när jag ligger sådär är att hela kroppen börjar klia. När jag vaknade imorse hade jag långa revor längs hela vaden. Snyyyyygt. Och det sved inte alls i duschen. Nejdå. Det gjorde inte ytan mellan tårna eller baksidan på vänsterhanden heller. Så inatt tänker jag preparera mig; allergitablett och alvedon. Hade jag haft en sömntablett hade jag tagit den, men jag får lita på att John Blund gör ett bättre jobb inatt än igår.

Ha en fin torsdag på er!

»

 1. Åh, jag är så nyfiken på vad du jobbar med! Ännu mer nu när jag anar att du gjorde drogtest för nya jobbet? (du behöver inte svara).

  Jag har också haft funderingar på att sova i lilla rummet. Några nätter har jag spenderat där och det är så mysigt. Snart är det konstant upptaget dock!

  Gilla

 2. Prova att lyssna på en ljudbok! Jag har nästan helt slutat grubbla efter sänggåendet. Visst, man får ibland (beroende på hur fort man somnar) spola och lyssna om en del, men det är omöjligt att lyssna aktivt och grubbla på samma gång.

  Gilla

  • Huh. Talböcker har jag hört en jag tyckte om, det är sant, men oftast kopplar jag bort vad jag lyssnar på och har ingen aning sen 😉 tycker att det är lite slöseri tyvärr.

   Men det är därför jag ofta bäddar ner mig i tv-soffan. Jag slår på tv på timer och med relativt låg volym – just för att få nåt som låter och avleder. Funkar skitbra!

   Gilla

  • Haha jag har vänner som bokstavligt talat slocknar av mina tavegyl, men jag har aldrig någonsin märkt av dem tyvärr…

   Detsamma önskar jag dig! Här är det en strålande vacker höstdag med lite eller ingen vind och sol från alla håll.

   Gilla

 3. Jag stoppades i en poliskontroll bara några månader efter att jag hade tagit körkort. Men eftersom jag inte dricker alkohol så kände jag ingen oro.

  Jag är glad att du är gladare nu. Allt verkar ordna sig.

  Gilla

 4. Åh vi säger floffa eller mula. Mula är ju samma som man gör när man mular nån med snö. Floffa vet jag inte vad det komme rifårn men en gång sa min kompis fluffa, vilket ju är något helt annat.

  Gilla

 5. Jag är också hemskt nyfiken på ditt jobb! Men får väll nöja mig med att du verkligen gillar det 🙂
  Känner annars igen det där med drogtest. Har fått blåsa två gånger faktiskt. Första gången blev jag så nervös att jag skakade så mycket att jag knappt fick fram körkortet. (Hade nog druckit ett glas vin ungefär en månad tidigare, typ.. Hjärnan jobbade febrilt med att försöka komma ihåg när det var sist) Efteråt försökte jag dessutom köra därifrån med handbromsen i fortfarande. Har sällan känt mig så skyldig och korkad ;-/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s