Skillnaden mellan anonyma forum och öppna…

Standard

I en artikel i dn diskuteras möjligheterna som finns till familjebildning.

I kommentarsfältet öser det in åsikter som till största delen handlar om hur förfärliga vi singelresenärer är. Somliga är råare än andra. Andra är mest rent komiska. Gemensamt är att alla dylika artiklar får sån här respons, men vi får det sällan live…

20120928-225834.jpg

Och dessutom. Från samma nick. Ska jag bli orolig för landets framtid??

20120928-231156.jpg

»

 1. Är det jobbigt att, nå’nstans bakom all präktig fasad, bli påmind om att man egentligen är en avelsko vars avkomma produceras i ett lab? Bli påmind om att man egentligen inte riktigt är hundra då man måste ha teknisk hjälp för att bli med barn. Normalt folk kan fixa det på en kvart lite varstans…

  Gilla

  • Och i kommentarsfältet finns det fler imbecilla kommentatorer???

   Den där kommentaren och inläggen ovan är inte ens värda att diskuteras. Jag bara önskar av hela mitt hjärta att dylika personer aldrig skulle få fortplanta sig överhuvudtaget. Stackars, stackars deras eventuella barn som ska behöva växa upp med såna förebilder och bli berövad all slags vettig värdegrund…

   Gilla

   • Vilken vettig värdegrund har en 35+ kvinna som inte klarat av att få ihop det med en man så det blir barn av det? Vilken förebild blir hon för sina barn då män (hälften av jordens befolkning) i bästa fall är en morfar eller morbror på besök nå’ngång i veckan. Troligen har barnen ingen nära kontakt alls med män.
    – – –
    Kom inte dragandes med ännu sämre hemförhållanden som ursäkt. Med sådan logik kan man rättfärdiga misshandel med att det ändå inte är mord. Och det vill ni väl inte?
    – – –
    Jobbigt att tänka lite längre än sin näsa för vissa? Våga plocka bort konen och skygglapparna så kanske ni kan se annat än era egna små cirklar.

    Gilla

   • Du är ju rolig!

    Du vet inget om vilka anledningar kvinnor har till att välja den här typen av familjebildning. Du vet inget om åldersspannet på oss, eller hur våra livssituationer ser ut…

    Singelresenärerna är inga som blir hoppsangravida genom kvart-i-tre-ragget. Situationen, ekonomin och nätverket är väldigt väl genomtänkta och planerade. Ni tycks tro att vi är manshatande feminister som bor i ensliga hyddor i skogen – och jag tycker det är likaledes skitroligt och sorgligt.

    Gilla

   • Till acce nedan eller ovan beroende på vart mitt svar hamnar:
    Vilken förebild är någon förälder i så fall? Alla de kvinnor som har fått ihop det med en man, varför skulle de vara bättre förebilder? Alla har sina fel och brister. Jag känner massvis med gifta mammor och gifta pappor som är riktigt kassa förebilder.
    Och som du säger, om man inte ska ta något ännu sämre som exempel, vilka människor är då bättre? ÄR det bara det faktumet att man är en man och en kvinna som bor i hop som gör en till bra föräldrar?
    När du har växt upp och förstått hur nära relationer fungerar kanske du förstår att det krävs lite mer för att växa upp till en bra människa än bara det faktumet att man har en mamma och en pappa under samma tak.
    Så man kan visst jämföra genom att ta upp sämre förhållanden, för om en ensam mamma kommer bli en bättre förälder än ett hetersexuellt par så är det bättre att den ensamma mamman uppfostrar ett barn. Och som JVJK säger är det många par som blir gravida av misstag och det finns de som inte ens vill ha barn och låter barnet ligga och skrika så att barnet får anknytningsproblem, men enligt dig så skulle ett sånt par då vara bättre? Och de som är så är mååååååånga, om du bara ser dig omkring.
    Så i så fall får man införa ett körkort för att få skaffa barn, och då kommer varken du eller 90% av landets befolkning få skaffa barn.
    För alla har som sagt sina fel och brister.

    Gilla

  • Mja, nej. Om skribenten ovan är vad som räknas som ”normalt folk” avstår jag gärna normalitet…

   Men tack, acce, för att du bekräftar min poäng – det är väldigt enkelt att sprida spydigheter när man inte behöver stå för dem.

   Gilla

  • Jadu Acce…var du jävligt glad att du har fått gåvan (för det är just vad det är) att kunna göra ett barn på en kvart lite varstans. Där sparade du många pengar. Kanske är du inte så påläst men faktum är att vart 5:e par behöver det du så fint uttrycker ”teknisk” hjälp att få ett barn. Om vi lever som par eller ensamma har vi väl ändå samma rätt till barn? Vad ger dig rätten att avgöra om man blir sämre som förälder eller att barnet får det dåligt för att man väljer att uppfylla sin dröm om att få ett oerhört efterlängtat barn som ensamstående eller som par som kämpat i år?? Tänk dig för innan du dömmer andra människor! / AH

   Gilla

 2. Nämen oj… Och hon gnäller på andra. Med de värderingarna är det nog hon själv om någon som inte skulle ses som en lämplig förälder. Vilka udda o korkade värderingar!!

  Gilla

 3. Usch va irriterad jag blir när jag läser vad folk tycker om sånt där.
  Om man ska börja sortera ut vilka som får och inte får bli föräldrar är det väääääääldigt många heterosexuella par som inte borde ha fått skaffa barn. Jag känner massor av personer som haft både en mamma och en pappa närvarande och som är helt skadade psykiskt av olika anledningar. Och sen, min bästa kompis, som växt upp med bara en mamma därför att pappan stack och inte ville ha kontakt med barnen sen, hon är jättesocial, snäll, vänlig, trevlig, omtänksam, ambitiös, har bra jobb, bra kille, välordnat liv, rik fritid – jag förstår alltså inte hur hon skulle ha blivit skadad av att ha levt med bara sin mamma?!! Tvärtom har hon väldigt nära vänskap och kontakt med sin mamma, och även släkten på mammans sida. Hon är en sådan person som om mamman skulle ringa och behöva hjälp skulle hon släppa allt hon har för händer och hjälpa sin mamma, och samma sak åt andra hållet. Nu händer inte det speciellt ofta, för hennes mamma är väldigt företagsam så hon behöver väldigt sällan hjälp men ändå.
  Jag tror att de som skriver sånt där är folk som lever i ett samfund eller en grupp av människor eller i ett samhällsskikt där man måste följa en mängd regler, och följer man inte de reglerna blir man utstött, och därför blir de upprörda när andra människor bryter mot de reglerna.
  Jag tänker tex på vissa kristna samfund (nu vill jag inte svartmåla alla sånna samfund för jag är själv troende men vissa är lite trångsynta), där man blir väldigt upprörd när homosexuella gifter sig därför att de har blivit itutade ända sedan de var små att det är fel, och när någon då går emot det ruckas ju hela deras världsbild. Deras världsbild bygger på att homosexualitet är fel, att vi inte kommer från aporna, att man måste gå i kyrkan för att vara en bra människa osv. Utöver det är de likadana människor som vem som helst, så det enda de har att gå på är de här reglerna. Och då finns det en massa bitterhet bland en mängd sådana personer över att de kanske gifte sig med fel person och kunde inte skilja sig, de kanske bröt med sin son för att han är homosexuell, nån kanske gifte sig med en man trots att hon var lesbisk, nån kanske förblev barnlös för att provrörsbefruktning inte anses ok.
  Så jag tror att det är bittra människor som skriver sånt där som ovan, människor som skulle velat ändra på sitt liv men inte kunnat det på grund av en massa dumma regler, som de sedan vill att du också ska följa
  Jaja, nu ska jag inte tjata i en timma om en massa oväsentligt.
  Blev bara lite upprörd över folk som klankar ned på en ensamstående kvinna som vill skaffa barn.

  Gilla

  • Tack för passionerat och engagerat inlägg!!

   Du skriver så mycket klokt att jag inte vet vart jag ska börja… I slutändan vänder sig folk mot det som avviker – och de tar chansen att ösa när de inte behöver stå för det!

   Gilla

 4. Oh…vad jag skulle vilja träffa Acce ansikte mot ansikte. Men ärligt, jag förstår ju att inlägget är till att uppröra och såra. Det säger ju en hel del om hur denna person är funtad -bitter. Vilken idiot!!

  KRAM

  Gilla

 5. Ryggklapparklubben har öppnat läser jag 😉
  – – –
  Bara för att en drös ryggkliare anser och tycker en massa betyder det inte att det är en sanning och korrekt. Peka på en sak i mitt inlägg som inte är sant. Det jag skriver är vridet till sin spets och provocerande men inte åsikter eller inbillning.
  – – –
  Det är patetiskt och helt värdelöst med personliga upplevelser som bevis för något. Likaså beskriver det en hel del då ni måste påpeka ännu sämre omständigheter för att rättfärdiga era små egoistiska experiment med oskyldiga barn.
  – – –
  Jag diskuterar med vem som helst ansikte mot ansikte. Då det gäller er typ av ”debattörer” gäller en åt gången. Jag vill undvika: ”Ju fler som skriker samma sak i munnen på varandra desto mer rätt har vi”
  – – –
  (Få se om denna text godkänns.)

  Gilla

  • Jag har aldrig sagt att alla måste hålla med mig, brukar välkomna dialog. Däremot är låga påhopp mest bara ynkligt.

   Och självklart publicerar jag. Varför skulle jag inte det?

   Och fö. Själva definitionen av avelsko är väl ändå nån man avlar på, dvs producerar flera? (Och det sker genom påsättning eller insemination, inte provrör). Jag har lixom problem med en. Du missade målet lite där tycker jag…

   Gilla

  • Varför kan man inte påpeka sämre omständigheter för att rättfärdiga något? Om 90% av landets befolkning bär på så mycket skit i psyket att de inte borde får uppfostra ett barn, är det svårt att börja säga vem som ska få skaffa barn och vem som inte ska få skaffa barn.

   Du har tex väldigt lite empati och väldigt lite förmåga att sätta dig in i andra människors situation, så jag tror inte du är/blir någon bra förälder. Du kommer bli en sån förälder som får dålig kontakt med dina barn för att du inte kan prata med dem om vad de känner och tänker utan bara tvingar på dem en massa åsikter eller helt enkelt skiter i vad de tycker och tänker. Mycket sannolikt är du även ensam, och det är väl därför du är bitter över att inte du också kan styra över ditt eget liv, så som de här ensamma mammorna gör. Eller så fick du barn ung och är avundsjuk på alla dessa 35+are som utbildade sig först och fick bra lön och kan ge sitt efterlängtade barn en helt annan samhällsstatus än vad du kunde göra.

   Gilla

 6. acce…. Ja, vad säger man? Jag hoppas att du är en liten finnig tonårsgrabb som sitter hemma på ditt tonårsrum och ”busar” genom att skriva hjärtlösa kommentarer med dina klibbiga Joltcola-fingrar. För ÄR du det så kan det förklara din kommentar på något sätt. Tonårshjärnor växer ju som bekant en hel del och då kan det bli lite ”tilt” ibland när man öppnar munnen eller skriver något.

  Men är du INTE det… Ja, då vill jag hemskt gärna träffa dig i verkligheten. Du får gärna maila mig din adress och fullständiga namn: wildamathilda@hotmail.se.
  Så tar vi en liten fika ihop. Bara du och jag. Vi kan ha det jättemysigt och diskutera livet och vad det går ut på. Vi kan se till den stora livsbilden, du och jag. Vi kan prata medmänsklighet, kärlek och vad som är viktigast i livet. För det vet väl du? Vad som är viktigast i livet?
  Eller…nej, det vet du visst inte. Så var det, ja….
  Men det kan vi ta då. Bara du och jag. Mysigt ska det bli.
  Nej förresten, jag tar med mig min lab-dotter också. Och min avelsman. Och så min avelskropp i egen hög person. Så att du får se en riktigt ”präktig” lab-avelsfamilj också.

  Tar du med ditt rymdskepp? Då skulle jag bli jätteglad.

  Gilla

  • Hoppas kan du. Tänk om du kunde diskutera sak istället för att komma med klumpiga påhopp. Du vet nämligen ingenting om mig. Irriterande? Är inte det en bra grund för diskussion; inga förutfattade åsikter pga. kön, ålder, klädsel eller hudfärg. Tydligen vill du lägga på det filtret?

   Gilla

   • Och jag som trodde du uppskattade klumpiga påhopp?

    Nåja.

    Vet du vad, jag välkomnar som sagt diskussion. Normalt sett. Men pajkastning har jag varken tid eller lust till. Fortsätter det här _kommer_ jag bryta diskussionen.

    Gilla

   • HAHAHAHA – klumpiga påhopp – från Wilda – tillåt mig asgarva en gång till – HAHAHAHA! Självinsikt verkar inte finnas på burk till den där Acce iaf… Den enda som kommit med ”klumpiga påhopp” och dessutom en massa ogrundade fördomar här är ju du själv! Du är så självgod att du inte ens kan se det?

    /en så där som inte heller är ”normal” och som därmed inte heller kan göra sina barn hemma i sänghalmen trots att jag tydligen är så pass kompetent att jag bor ihop med samma kille sen 15 år tillbaka

    Gilla

 7. Oj oj oj. Så otroligt fåniga inlägg. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Var finns verklighetsförankringen?? Det är väldigt få saker här i världen som vi kan rå över. Har inom loppet av 4 år varit på två begravningar där 2 familjer mist sina älskade pappor. De levde i kärnfamiljer men detta är inte per automatik en garanti för att familjen ska skonas från det svåra som allt för människor möter. Å hur ska det gå för min egna avkomma som kommer vara ensambarn ( i kärnfamilj) Stackars liten som inte får ett syskon att identifiera sig i. Å som dessutom har 2 föräldrar som inte är varken särskilt superkvinnliga eller supermanliga. Suck
  Alla måste leva sina liv som man själv vill, göra så gott man kan och slösa generöst med den kärlek man har och hoppas å be för att livets orättvisor håller sig borta. Eller iaf att man kan få styrkan att orka ta sig igenom de svårigheter man möter och förhoppningsvis vara en förebild för sina nära å kära, Vänner/familj.

  Gilla

 8. ”Singelresenärerna är inga som blir hoppsangravida genom kvart-i-tre-ragget. ”… Är det enda alternativet för ”singelresenärer”? Att komma överens och leva i förhållande med en man funkar inte då? Ännu större orsak att argumentera mot lab-barn för socialt handikappade individer.

  Tänk om egoistiska livmödrar kunde tänka från nå’n annans perspektiv än det egna? Ni vet inte vilka barn som kommer att ha behov av en pappa med hela hans släkt och historia.
  – – –
  Försök svara på den sakfrågan ist. för att komma med inbillningar och påhopp. Undvik också att använda jämförelse med ännu sämre alternativ som argument. Det blir lite som att rättfärdiga misshandel med att mord är värre.
  – – –
  Angående ålder så får du gärna upplysa mig hur stor andel av ”singelresenärerna” som är under trettio. Eller ta trettiofem om du vill. (Tänkte väl det.)

  Gilla

  • Sista inlägget jag publicerar från dig.

   Jag var 32 när jag började åka, men även om jag haft en partner i sängen hade mina ägg behövt hjälp. För nån avelsko är jag som sagt inte.

   Vissa börjar när de är 20+, andra vid 40+.

   Och hoppsangraviditeter via ONS förekommer och har så gjort i alla tider. Mer el mindre medvetet förstås. Vad jag menade är din fundering om enstaka besök av morfar/morbror – vi har nätverken klara.

   Gilla

  • acce – En fråga bara… Hur vet du att det är så stensäkert att barn till singelmammor blir socialt missanpassade? Och vad exakt betyder det?
   Själv är jag barn till en missbrukande far. Som barn var jag, i sociala sammanhang, vad man kan kalla ”missanpassad”, visste inte riktigt vad som passade sig, tyckte inte om stora folksamlingar och sa och gjorde ”fel” saker då. Var det det du menade med socialt missanpassad? Det var jag. Min mor var (och är) väldigt närvarande, hon är och var min fasta, trygga punkt men den som varit min manliga förebild var min morfar. Även om vi bara träffades en gång i veckan.
   Vad är det som säger att ett barn blir otryggt med en icke-missbrukande mamma med huvudet på skaft, som är singel och har vänner och familj kring sig?
   Det skulle vara intressant att höra.

   Gilla

 9. Acce: oj vad mycket energi och missriktad dessutom och tid du lägger ner på att skriva här på bloggen… Verkar som det här ämnet ligger dig varmt om hjärtat, det verkar också jobbigt att behöva vara så arg. Lägg din värdefulla tid på nått annat än att läsa sånna här bloggar om du ändå blir så arg/ bitter/ upprörd över det du läser. Du har rätt till din åsikt men kanske är det liiiiite långt till parallellerna för ”mord och misshandel ” och allt det där… ( iaf om man följt den här bloggen !) 😉 Lägg din tid och energi på nått annat istället som gynnar dig. Jag tycker det är modigt att ha en sån här blogg !

  Gilla

 10. Herregud! Snacka om att ha noll koll på evolution. Män har givetvis egenskaper för att vårda barn, och kvinnor kan mycket väl fostra barn själva. Det finns gott om exempel på kvinnor som uppfostrat barn själva utan att det är något fel på deras sociala förmåga. Välkommen till 2012!

  Gilla

 11. Oojoj jag orkar knappt läsa för jag blir alltid så less av hur idiotiska folk kan vara… 😦 Enligt Acca skulle jag och min man alltså inte heller fått ha vår underbara unge eftersom vi inte är som ”normalt folk” utan har behövt få lite hjälp på traven…

  Gilla

  • Ja, jo… Jag säger som jag alltid gjort – jag kräver inte att alla alltid ska hålla med. Men respekt och hyfs kräver jag definitivt.

   Acce har levererar ytterligare några kommentarer som jag alltså valt att inte publicera. (En av dem med nytt nick och ny mailadress – men samma innehåll och framförallt samma ip 😀 )

   Gilla

 12. Det är lika tråkigt varje gång man upptäcker att det verkligen finns människor med mycket svagt utvecklad empati, ute efter att förmodligen avreagera sig sina egna bekymmer. Tråkigt att det ska ske på din blogg JVJk! De där trollen på tidningarnas sidor verkar ha det som heltidssysselsättning att vädra sånt de aldrig skulle våga säga face to face.

  Gilla

 13. Jvjk jag ville bara skicka en stor KRAM! Jag hoppas att du får en trevlig kväll och inte låter idioter som acce förstöra för dig! Kan tillägga att inte eller jag och min man då förtjänar några barn då inte heller vi lyckas i sänghalmen utan behöver labhjälp… Världen för vissa måste var fruktansvärt grå och trist att leva i om det är efter dessa premisser man lever sitt liv!

  Gilla

  • Tack JW! Min kväll både igår och idag har varit strålande fina trots närvaron av troll i min blogg 🙂

   Jag blir mer ledsen över människors behov av att såra och vara elaka, än av att vara den som defacto utsätts för det. (Jag har dessutom hört värre ;))

   Ha en riktigt fin vecka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s