Skitdag

Standard

Första dagen på den sista veckan på den arbetsplats jag någonsin trivts bäst (oj, konstig formulering men jag tror ni förstår) inleddes med hällregn och nöjet av att starta upp utan dator. För den stod ju faktiskt kvar här hemma… Jag kom visst  direkt hem från resande fot i torsdags.

Jag fick låna en kollegas dator, men till slut fanns ingen utväg. Jag hade ett möte mellan elva och två som krävde min dators kompetens. Skit. Jag fick låna vår vaktis bil och spann hem en snabbis.

Eftersom jag ska bo hos kollegans katt hade jag packat min väska, men med minsta möjliga. Jag vill ju inte bära saker i onödan – så ett par byxor och sen toppar och övrigt i lagom mängd. Meeeeen. När jag reste mig upp från (tackochlov!) telefonmötet upptäckte jag att det inte räcker med ett par byxor. Det krävdes helt plötsligt en tur hem för ombyte. Tant jävla röd som inte har nåt hyfs.

Vid det här laget var klockan halv fyra och jag hade inte hunnit äta lunch. Saker fortsätter välla in som måste lösas nu, allra helst igår. Eftersom jag är ensam på kontoret, jag vet – kul sista veckan!, så har jag fått ett tillförordnat samordningsansvar för ett projekt vi har på G. I min enfald trodde jag sista dagarna skulle ägnas åt att göra ett snyggt avslut men det kan jag drömma om. Såvida jag inte jobbar dygnet runt förstås.

Jag tar mig ner till spårvagnen för att åka hemåt – via stan för att fixa lunch. På spårvagnen dyker det upp en gubbe som skäller och gormar att han minsann ska av med sina väskor och att alla ska flytta på sig. Tyvärr var jag en av de som enligt hans mening stod ivägen. Eftersom han i princip trängde in mig i ett hörn så kunde jag inte komma nånvart, vilket jag oxå försökte förklara för honom; 1. jag ska oxå av 2. jag kan inte flytta på mig. Men han ville inte lyssna på det örat utan tryckte sig närmre och närmre mig och öste ur sig allsköns elände. Knytnäven var på väg upp i luften och det hela var fruktansvärt obehagligt. Bakom honom stod en man och försökte lugna ner honom, med ett milt grepp om den där rörliga armen. Han försökte samtidigt lugna mig ”madam please…” som om det var jag som viftade ilsket. Till slut kom hållplatsen och jag kunde ta mig ut. Gubbfan som hade så jäääääääääääävla bråttom tog sitt pick och pack och hasade sig ut i snigeltakt. Apskaft.

Lite snabb tröstshopping (där f ö inget passade när jag väl kom hem, men that’s life) och en mcDonaldslunch (urk, men gott kaffe) senare hoppade jag på bussen hem. Där de sista två fakturorna för köket väntade. Nånstans hade jag trott att det totalt skulle landa på 10-12 tusen. Eller trott och trott, gissat? hoppats? När man inte vet vad saker och ting kostar kan man unna sig nöjet av att leva i en illusion. Slutsumman är nästan 18 vilket är mer än vad jag har på mitt huskonto. Jag har mitt rainy-day konto (läs; jag är snart arbetslös konto) där jag lagt undan pengar i några månader så visst finns pengarna men det var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

Nu sitter jag vid min dator och njuter av att… ja just jäklar. Kattkräket ska ha mat och sällskap. Jag ska ut i regnet ”blötaste juni på 111 år” för att åka tvärs igenom stan och sova hemma hos nån annan i några nätter. Just nu känner jag mig inte det minsta på hjälpsamt och trevligt humör.

Usch. Jag tycker inte om den här dagen. Alls.

ps. ringde sahlgrenska imorse. Min resmiss är framme, åtminstone delvis – den finns i systemet men hon hittade den inte fysiskt, och jag har sagt till henne att jag är så flexibel som det är fysiskt möjligt. Snälla ha mig i åtanke om det dyker upp återbudstider!!!! Uppmaningen var att ringa tillbaka om en månad; slut juli, start augusti. Så får vi se hur läget ser ut.

»

  1. Det verkar som det stämmer, det som sägs, att en olycka sällan kommer ensam… 😦 Fy fasen vilken dag!

    Hoppas oturskulmen är nådd för din del och att allt pekar uppåt från och med nu!

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s