Att strypa en katt. Eller två.

Standard

Det är verkligen skönt att ha fått flyttat ifrån röran och in i ett riktigt hem igen. Att ha två lånekatter att mysa med är ju bara en jättebonus!! Eller hur?

Inatt väckte stora katten mig när han spelade fotboll med min telefon och nogsamt petade ner den på golvet. Med ett brak. Klockan noll tre noll noll. Sen ägnade han en och en halv timma åt att dribbla runt saker lite varstans. För det mesta sånt som inte studsar speciellt bra – vilket istället fick mig att studsa ur sängen och rädda saken i fråga. Till slut tog jag ett varv runt lägenheten för att kolla om det fanns mat, om det fanns vatten och om toadörren var öppen… Lagom tills dess var jag lagom tjurig. Och snurrig. Den där yrseln tenderar att komma tillbaka när jag är trött, så jag fick ta ett ordentligt grepp om räcket i trappan – för den rörde lixom på sig under fötterna. Mycket ohyfsat av den.

När allt var garanterat påfyllt och öppet la jag mig i sängen igen och lyssnade på diverse serenader, morrningar och utbrott. Godegud, får man slänga ut katten från balkongen?

När klockan ringde halv sju var jag inte fräck. Och inte helt nykter heller, om man ska tro golvens rörelsemönster.

Men dagen var trots detta god! Efter jobbet fikade jag med en gammal kollega och promenerade hem. Det har inte blivit några promenader de senaste två veckorna – har inte hunnit! Och jag har verkligen saknat det… så det var välsignat att få lägga en timma och en kvart på att gå i gråväder och motvind 😀

Nu tänker jag krypa upp med middagsmaten i soffan framför tvn och njuta av att ha överlevt en hel dag på fem timmars sömn.

Imorgon kommer taxin 06:25.

»

  1. Hihi, jag känner igen mig precis, så har vi det med våra katter ungefär varje natt. 😉 Det var en av de saker som oroade mig med att få barn, hur skulle det funka ihop med sömn och med katterna? Som tur är sover vårt nya barn tungt. Hoppas du får sova kommande natt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s