Whoppeee!!! Dumj*vlar!! Whoppeee!!!

Standard

Alltså det får plats mycket i en enda rubrik idag… Men ändå inte tillräckligt!

1. jag är med kök. Det är äntligen, äntligen beställt!! Arbetsytan blir inte jättestor men det gör lixom inget, det finns så väldigt mycket möjligheter i övrigt. Och det blir sååååååååå fint. Lycka, yay, yay, yaay!! Jag missade visserligen hela eftermiddagen på jobbet, och var alldeles för trött när jag kom hem. Så det får bli lite övertid den kommande veckan för att rädda upp. Men gud vad det är spännande – blir ju på riktigt nu!!

För att fira gjorde jag linsgryta med kokosmjölk igen. Den här gången skar den sig inte utan ser precis lika god ut som den är!!

2. har surfat runt och läst diverse artiklar för och emot lagförslaget om singelinsemination. Först och främst förstår jag inte riktigt valet av terminologi – för att citera en radiokille artificiell befruktning, annars kallat inseminering – bortsett från att han är ute och cyklar något undrar jag om det ÄR bara inseminering det talas om? Eller handlar det om alla former av assisterad befruktning? För det andra vacklar kommentarsfälten mellan upprörande och skrattretande.

De gastar om att vi vill förbjuda kärnfamiljen, att vi vill göra staten till avelshingst, att vi vill lagstifta bort männen, att vi feminister ropar högt så fort det går oss emot men vi har inget emot att diskriminera män.

Men… ärligt talat. Vilken sten har de krupit ut under?

 • Vi vill inte förbjuda någon annans valda familjeform för att vi vill berättigas vår egen.
 • Statlig avelshingst? Tror de att män tvingas donera sperma plötsligt? Pffft. Dumjävlar.
 • Jaha, om vi får detta ska de minsann ha rätt till äggdonation och surrogat. Jamenhallå. Äggdonation? Vad ska de göra med ett donerat ägg, tro? Sätta sig på det och se om de bokstavligt kan ruva fram en unge? Lagstadga surrogat? Jamenförfan kämpa för det om det är vad ni vill!
 • Det är inte, är inte och är inte vårt ansvar att kämpa för deras fråga. Femmis har ägnat åtta år åt att kämpa för vår fråga. Var är singelmännens intresseorganisation? Om de  nu vill ha sin fråga framförd, varför finns inte Peppis? Privilligt ensamstående pappor ped surrogat?
 • De återkommer igen och igen till att de minsann inte vill betala mina barn med sina skattepengar. Men att jag betalar för deras är helt ok. *harklar*

Inte alla är män. Eller vad sägs om fjantinnan som i sin blogg skriver: ”Kvinnor har i alla tider i alla länder gift upp sig. Än i dag är det faktiskt norm i Europa. Men det blir allt svårare att gifta upp sig när alltfler kvinnor spelar på samma planhalva som männen. Vem vill ha en medioker man när man kan sukta efter perfektion? Denna utveckling leder till att alltfler kvinnor kommer att leva som ofrivilligt barnlösa alternativt som ensamstående mammor. Det kommer också leda till att många män ratas” Om jag får citera femmis; Kommer vi att få ett köttberg av män (som ingen vill ha) om rätten till assisterad befruktning av ensamstående kvinnor går igenom i Sverige?

Men det finns en hel del kloka röster oxå. Eller vad sägs om Åke Bonnier, präst i svenska kyrkan, som skriver under rubriken Vem får föda barn?

3. Sist men inte minst; Ni måste kolla på SVT Debatt ikväll klockan 22 – kloka Elida är med!!! 

»

 1. Tack för att du tar orden ur min mun. Ord som jag för tillfället inte får fram i skrift, men som gnager som fasen där inne.
  Och tack för det goda skrattet – PEPPIS! 😀

  Gilla

 2. två asgarv, dels synen av en barnlös man som ruvar på ett människoägg… och dels den fantastiska inre bild jag får av tvångsdonationsköerna. 🙂 Eller så blir det kanske så att donationspolisen knackar på dörren, likt radiotjänst, med en plastkopp i näven?

  Gilla

 3. Jag glädjs åt förslaget och hoppas att det äntligen kan komma att röstas igenom, några år sent, men ändå, äntligen!

  Sedan slutar min munterhet, för vis av erfarenheten vet jag hur det ser ut på andra sidan. När man väl har rätt till vård så finns det inte mycket vård att få. Ett barn om man har tur och lyckas på sina ev. landstingsfinansierade försök. Lyckas du inte på dem tar landstinget inte emot privatbetalande patienter och därefter finns enbart två kliniker i hela landet som gör det, med långa kötider som följd och dyra kostnader…

  Jag hoppas så att det sker förändringar även på andra håll. Som gör att det finns mer spermier att använda och fler kliniker som är beredda att ta emot privatbetalande patienter!
  Så fler mammor får sina efterlängtade små barn!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s