Vill ändå berätta…

Standard

Först – tack alla ni för stöd och kramar!!

Det har betytt så hemskt mycket att veta att ni finns där…

varning för långt inlägg;

Idag har jag ont i hjärtat och ont i magen – framförallt då i tarmarna. (Men det är väl inte så konstigt, har inte direkt varit snäll mot magen i det senaste.) Men idag, för det mesta, är jag rätt så lugn. Jag har lekt lite struts. Varit på IKEA med syster och letat drömmar till den där nya lägenheten som jag hoppas på!! Jag vill inte känna efter. Läste precis FCs fina inlägg och kände att däääär var tårarna på väg. Så den sidan stängde jag ner rätt så fort 😉 Ni förstår vilken nivå det ligger på! Jag har gråtit tills jag nästan kräkts, bokstavligt talat, och idag har jag inte lust med mer.

Men hur det än gick så vill jag berätta lite om Aagardklinik – de tog nämligen så vansinnigt väl hand om mig! Kanske gör de så med alla, kanske var det för att jag kom dit ensam, kanske för att jag var förstagångare? Men oavsett…

Jag har ju hört en massa skräckhistorier om smärtsamma ÄP där man knappt hinner dra av byxorna innan man får gå ut genom dörren igen. (Och visst var det så att när jag träffade doktorn för första gången i fredags så låg jag i stolen inom en minut från det att vi skakade hand 😉 )

Nåh, jag kom dit 8.00 på morgonen, hade tid 8.15. Det dröjde dock till nästan kvart i nio innan jag blev hämtad. Då blev jag förd till ett litet rum där jag fick dra av byxorna för att istället svepa in mig i ett frottélakan. Blev uppmanad att lägga mig en stund på den supersköna dagbädden och slappna av.

In till doktorn, upp och hoppa i stolen. Fortfarande lakanet över mig så att jag kände mig skyddad och inte behövde frysa. Doktorn satte en nål i handen just-in-case jag skulle behöva morfinet. Bio-teknikern och sköterskan kom fram och hälsade. Lustigt att skaka hand med en leende kvinna som approachar förbi mina bara… eehh… ja.

Upp med VUL staven, och så började han böka. Jag trodde faktiskt att han fortfarande höll på att lägga lokalbedövningen när jag insåg att han var mitt i att tömma follikel nummer två! Trean på vänster sida låg i utkanten av området så den sved rejält, men i bemärkelsen ajajAJJJ inte gemigmorfinjagdör. Smärtan skrämde mig lite så att jag spände mig rejält. Därmed blev högersidan lätt mer obehaglig, men fortfarande på en helt hanterbar nivå. I bakgrunden hojtade teknikern till varje gång hon hittade ett ägg. Under tiden höll sköterskan mig i handen, stilla och rolig nu!

Alltså: hela ÄP utan en droppe morfin. 

Tillbaka till rummet, med hjälp av sköterskan som höll mig i armen utifall att jag bestämde mig för att dimpa i golvet.

Jette, klinikföreståndaren, kom efter en stund och pratade med mig. Satt väl tio minuter, frågade hur det hade gått och bytte tankar om vädret och om svensk fertilitetsvård. Hon hade med sig saft och lite knäckebröd. Sen kom doktorn, klappade mig på handen och berättade att jag hade klarat mig flott. Jag sa tackdesamma 😀 Han såg lite förvånad ut! Därefter kom teknikerna. De förklarade hela processen från ägg i petriskål till vilka delmoment på vägen till vilka resultat de förväntade sig att se vid olika tidpunkter. De frågade oxå om donator; jag bad att få någon som är lång, som är snäll och gillar hundvalpar. De skrattade och sa att njaaaa så mycket information har de ju inte om donatorn… *fniss* Kan förresten tillägga att bioteknikern var sååå bekymrad över att jag inte hade helt klart vart jag skulle sova den natten ”I have a guestroom if you need”. Säger ju det – omsorg!! 

Efter ungefär en timma? En och en skvätt? I den där behagliga sängen var allting till slut klart och jag kunde klä på mig och gå därifrån. Jag visste att de skulle ringa på morgonen – inte det där fasade samtalet ”ringer vi så är det med dåliga besked” utan ”vi ringer oavsett så du får en update”. Men visst, jag var inte lugn, varken på natten eller på morgonen. 

Det som är positivt med beskedet är att det kanske förklarar mina sju missar? Om skalen är för hårda? Om äggkvaliteten fortfarande är bra, så kanske en ICSI kan vara en ”enkel” lösning. Men vi får se. Ska maila kliniken imorgon. Vad skönt om något kunde vara enkelt för en gångs skull!

kram på er!

»

 1. Även om det nu gick åt h-e och jag bara anar hur svart mörkret ändå är i det där lugnet som kommer när inte kroppen fattar vad som hänt (för mig i alla fall) så måste jag sägas vara mer imponerad av din klinik än jag var av min. Trygga danska händer, och tur i oturen att det ”bara” blev en halv kostnad. Hade jag varit i den svängen nu hade jag bytt till dem pronto. Helt klart.

  Gilla

  • Det där lugnet är så väldigt skönt… och rätt så bräckligt. Känner att det vacklar till emellanåt, men jag fortsätter kallt leka struts och gör mitt bästa att ignorera det! Vill inte vill inte vill inte vill inte bryta ihop igen. Inte just nu, men det kommer.

   Ja de var kanon! Och därför vill jag skriva så mycket positivt om dem som jag bara kan – även om det sket sig för mig den här gången. (Tror ju knappast mina äggskal är deras fel…)

   kram fina!

   Gilla

 2. Det låter som en riktig kanonklinik! Även om resultatet inte blev som vi ville.
  ICSI låter som en bra idé och, som du säger, skalen kan ju vara förklaringen till de tidigare resultaten.
  Förstår att du är ledsen så vila allt du orkar nu. Jag tror på dig!

  Kraaam

  Gilla

  • Tack kära du! Jag ska vila och lugna så mycket jag bara kan… det är på gott och ont det där med arbetslöshet! Sovmornar och kuddkramande i all oändlighet är definitivt en av fördelarna.

   Jag hoppas att ICSI är lösningen. Hoppas. Men oavsett känner jag mig helt trygg hos Aagard!

   kramar

   Gilla

 3. Älskade vännen, jag är glad att du har hoppet!!!!!
  Man måste ha hopp. Hela tiden. En dag, min vän….En dag.

  Vill bara krama om dig nu.
  Planerar en liten överrasknings weekend till mig och Anders, och den kommer gå till Göteborg =). har du några bra hotell tips (gärna mer centralt än det vi bodde på sist , hihi) vill du gå och äta räksmörgås med oss då? Den vi aldrig fick äta =).
  Det skulle vi tycka var kul , om du ville =).

  Massa kramar till dig.

  Gilla

 4. Så skönt att kliniken var bra och hade omtänksam personal, precis vad man behöver! Hoppas informationen kan ge dig positiva besked och hopp om framtiden! Kram

  Gilla

 5. Jag tycker nog allt att man får lov att vara struts ett litet tag, känslorna och verkligheten har ju ändå en tendens att så småningom komma ikapp.

  Om man ska se det positiva med veckans erfarenhet – förutom att du nu kanske vet vad som har varit problemet vid inseminationerna – så är det ju ändå så att du har gått igenom en hormonstimulering där du faktiskt har mått ganska så bra, du har gjort ett äggplock som verkar ha varit överkomlig när det gäller smärta, och du har också kunnat få ut en lagom korg med ägg. Sen är det ju förstås en jäkla skit att äggen inte ville bli befruktade, men som du själv och flera andra skriver, så kanske ICSI kommer att kunna lösa även den haken. Dom där äggskalen må vara envetna, men om jag känner dig rätt så är du ännu mer envis. 🙂

  Stor kram!

  Gilla

 6. Åh så tungt. Jag har inte tittat in på ett långt tag och blir så ledsen över sorgen och förlusten du har drabbats av när ännu ett försök gått om intet. Ännu ett drömbarn försvunnit för dig.
  Ledsen med dig. Och skickar många varma kramar

  Gilla

 7. Nei, så lei meg jeg ble nå. Jeg har vært litt borte en stund, men i dag har jeg fått oppdatert meg på bloggen din. Det var jo ikke sånn det skulle gå. Sender deg mange varme tanker og klemmer.

  Ønskemor

  Gilla

 8. Här sitter jag och surar över att min nya hårddisk är trasig, tack för att du gav mig lite perspektiv. Det behövde jag. Jag tycker det är så himla orättvist att vissa behöver kämpa så, det gör mig lite arg och bedrövad. Stor kram och hoppas verkligen att det där ICSI hjälper.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s