Hormonhäxan har tagit ledigt?

Standard

Jag skriver ju rätt så ofta om hur mina hormoner styr min vardag – jag har räknat ut att jag i princip reagerar på varje hormonövergång som över huvud taget sker i kroppen… Vilket ger mig ungefär en vecka (utspridd över en månad) där jag är relativt opåverkad av min cykel. Med det i åtanke kände jag en viss bävan inför IVF-behandlingen; om jag reagerar såhär på mina egna hormoner, vad händer när man tillför en massa utifrån? Nå, med facit i hand kan jag säga att jag sällan haft ett sånt här stabilt humör! Den där underliggande känslan av tyngd och ledsenhet som normalt genomsyrar varje tanke vid den här tiden i månaden är härligt frånvarande. Det är lugnt i skallen och lugnt i hjärtat! Jag har inte gråtit en endaste gång! Det är inte så att jag är mindre orolig än vanligt – för jobb och för IVFen – men allt känns ändå så väldigt mycket bättre.

Imorgon bär det av till Danmark och Aagaardkliniken. Det känns att slutet närmar sig – det måste det göra! Jag är så svullen om magen nu, övar helt klart på graviditetslooken. Jag går lite som en anka och tycker det är allmänt jobbigt att sitta… och byxor ska vi inte tala om! 😉 Ja kära nån.

Men det som jag framförallt tänker på när jag försöker reflektera över den här processen är; gravid-lookalike-mage, svullna och tunga bröst, trötthet… Kroppen ger mig en massa övnings-symptom på graviditet. Tänk om det sen inte blir något? Vad lurad man måste känna sig!!  Men jag är tacksam över att det har gått så smärtfritt. Jag är tacksam över att ha fått göra det korta protokollet, av det jag hört så finns det inte något som direkt får mig att längta efter en nedreglering.

För övrigt så har jag idag lagt bud på en lägenhet 😀

Officiell visning är inte förrän nästa vecka men då är jag förhoppningsvis i ett morfinrus så vi, trogna systeryster och jag, bad att få komma dit ikväll istället! Den är i rätt så risigt skick, men oj vilken potential!

Min förhoppning är att de andra spekulanterna inte kommer se potentialen…

Dax att krypa i säng nu, ska ju upp tidigt imorgon!!

Förresten – Profetiskt?


»

 1. Hihi, ja alla dessa hormoner….jag vet vad du talar om. Pust och stön. Men träna på du :).

  Jag håller verkligen tummarna för din skull både gällande Ivf och lya .

  Tack för hjälpen på bloggen. U know what I mean…
  Massa kramar, finaste.

  Gilla

 2. Hoppas du fungerar som jag sedan när du blir gravid också. Har aldrig sedan barndomen varit så jämn och bra i humöret som under graviditeten. Väldigt skönt.

  Håller verkligen, verkligen tummarna nu!

  Gilla

 3. Tänk så olika man kan må av hormonerna, och hur kroppen reagerar. Toppenskönt att du får känna dig stabil när det gungar så mycket i tillvaron ändå.

  Gillar att du kommer vara allierad med turen framöver 🙂

  Kram

  Gilla

 4. Kan hälsa att min hormonstyrda bättre hälft mådde bra mycket bättre både under IVF behandling och graviditet än en vanlig cykel. Hoppas det är desamma för dig! Själv är jag ganska stabil i vanliga fall men blir galen av lite pergo samt graviditet. Hoppas det gått bra idag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s