Plånboksvärk

Standard

Vissa får tandvärk och går till tandläkaren. Jag går till tandläkaren/-hygienisten och får plånboksvärk… Vad kan det kosta… 700 kronor för 20 minuter? Ja tjena vilken timpenning. Jag har nog valt fel yrke!

Men samtidigt. Att gräva i någons mun tills det blöder med hjälp av en metallkrok. Myyyyyyyyyyysigt! *ryser* Folk med taskig andedräkt. Med matrester i garnityret. Tänder som är gulnade kaffefrätta stumpar. *ryser ännu mer*. Det är lite som det där med gynekologi. Why, lixom? 

Efteråt tog jag mig till Soppdax på Magasinsgatan 13. De gör världens godaste soppor! Köpte en kupong på letsdeal/groupon för ett tag sedan; 30 kronor för en måltid á 60 kr. Blev vegetarisk thaisoppa med lite sallad och morotsbröd + vatten till. Perfekt för en gråregnig måndagseftermiddag. Kaffet tog jag hemma sen, tillbaka i min trogna soffa. 

Nu väntar jag på att sista avsnittet av Barn till varje pris? ska börja.

Ha en skön kväll!

Annonser

»

 1. En sak jag glömde kommentera angående ”varför gynekolog?”… Man blir så inne i det man gör att man absolut inte ser det som att man gräver i någons könsorgan. Det är som vilken kroppsdel som helst! Jag blev så förvånad första gången jag undersökte en kvinna (sk ”proffspatient”, dvs en som ställde upp för att kandidater skulle få träna en första gång) och jag, efter att ha passerat yttre ingången (hrm) helt enkelt glömde bort vilken del av henne jag koncentrerade mig på. Det var som att titta in i magsäcken eller ändtarmen (ja, det är förstås också lite konstigt kan tyckas, men en vanlig undersökning) eller för den delen titta på huden någonstans. Och när jag sedan skulle känna tänkte jag inte alls på var jag hade handen, utan fokuserade på att försöka palpera (känna) fram alla delar på insidan. Och sen var det klart. Och jag hade ingen som helst konstig känsla över att jag gjort en konstig undersökning. Det var som vilken banal undersökning som helst!

  Jag har alltså inte övertygat dig om att det inte alls är konstigt att välja gynekologi? 🙂 Jag skulle inte heller vilja bli tandläkare, jag tycker det är lite äckligt med folks munnar, och dessutom enformigt. Det är inte äckligt med gynekologi, inte vad jag känt hittills iaf 🙂

  • *fnissar lite* jodå visst förstår jag! Drog bara en liknelse…

   Sen är jag absolut med på det opersonliga i behandlingen, jag har svårt att tänka mig att en gynekolog ser varje undersökning som ett sexuellt möte. Huanamig vilken jobbig vardag det skulle bli… 😉 Jag kommer ihåg när jag gjorde min första mammografi och hennes hantering av mina bröst var lika personlig som om hon hanterat min armbåge – det var så opersonligt att inte ens jag hade någon känsla för att det var brösten och inte armbågen hon hanterade!

   Sen vad som luktar illa och inte och sådär… ska nog inte prata för högt om potentiella gynekologiska problem eller ”äckelvul” inför IVF… 😆

   kram

 2. Ja du, varför finns ens vissa yrken? 🙂
  Hade önskat en liten uppföljning på alla som deltagit i programmet ikväll, men det blev det inget av med.
  Har lite problem med min mail, så om du undrar varför jag inte har svarat dig än, så vet du nu 🙂 Har mailat support iaf, så jag hoppas att det löser sig snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s