Om att älska sitt jobb…

Standard

Jag var förbi Frölunda torg förut – behövde komma utanför dörren och köpa ett nytt busskort. Så självklart kändes torget som det ultimata utflyktsmålet 😉

Går in på Subway för att köpa en macka, syrran hade talat gott om tonfiskmackorna…

Jag; Hej! Jag har hört att ni har världens bästa tonfiskmackor och jag tänkte kolla om det stämmer! *ler och hoppas få ett leende tillbaka*

Hon; En tonfiskmacka. *ointresserad, snudd på otrevlig* Vilket bröd? *allmänt kort i tonen*

Jag; Hmm… fullkorn eller fullkorn med honungsvaddetnuvar….? *hoppas på lite guidning*

Hon; Det spelar ingen roll *ointresserad, snudd på otrevlig, allmänt kort i tonen*

Jag; Ja det förstår jag oxå, det var ju inte riktigt frågan.

Hon; Fullkorn med honungnågonting. *paus* Stark ost eller mild?

Jag; *vid det här laget lite småtjurig själv, överväger att gå därifrån, men vill ju ha den där jäkla tonfiskmackan – är medvetet lite velig* Ost? Behövs det? 

Hon; Ingen ost. *fortfarande sur över den korkade kunden som inte bara beställer rätt av* Varm eller kall?

Jag kan väl säga att det här fortsatte inte bättre! TILL SLUT kunde hon dock göra klart sin station och slänga vidare min stackars hatade macka till kollegan som glatt frågar vilka grönisar jag ville ha på och tillägger med lite lagom fredagsglad energi att till den här så är dressing x eller x bäst. Sedär, det var väl inte så svårt? 

Jag tror inte att hon gillar sitt jobb. Varför jobbar hon där då? Typ, happy fredag lixom!

I min älskade soffa nu, en liten miniflaska bubbel i kylen och en jäklans massa mat i frysen. Ska bara gräva fram något till middag. Sen. Ids inte just nu även om magen börjar skrika lite.

Och förresten; mackan var jättegod. 

 

»

 1. Jag avskyr sådana människor som inte kan bjuda på ett leende när man själv är trevlig, man blir så tillplattad då. Tur att den goda mackan kunde väga upp det dåliga bemötandet!

  Trevlig helg!

  Gilla

 2. Hoppas hon snart hittar nytt jobb! I servicebranschen är ju annars huvudregeln att fejka när man inte är på humör, så det borde någon tipsa henne om. ( Ler man tillräckligt länge får man ju också leenden tillbaka sen blir iaf jag tillslut glad av det!) Härligt att mackan var värd besväret iaf!

  Gilla

 3. Jag är rädd för att gå in på Subway, för jag förstår inte riktigt alla val man ska göra..! Dessutom är det konstiga såser och grejer på smörgåsarna. I USA var vi tvungna för att hitta någon lämplig snabbfrukost ibland, men då valde vi ost och skinka och sallad typ. Det var gott. Med obligatorisk cookie efteråt 🙂 I Sverige går jag i princip aldrig till Subway. Inte för mig. Men självklart är det irriterande med folk i servicebranschen som inte är serviceinriktade. Hon kanske hade en dålig dag? Hon kanske inte får något annat jobb men behöver verkligen jobba? Jag skulle då rakt inte vilja jobba på Subway 🙂

  Gilla

  • Näh men det är ju grejen – jag var ju oxå helt lost! Då är det ju hennes jobb att guida mig fram… för rimligen kan ju hon alternativen bättre än jag?

   Hon var rätt ung, det var de alla tre – sådär unga att jag känner mig gammal. (Typ; de är gamla nog att jobba, flytta hemifrån och plugga på universitet. Men ändå typ tio år yngre än jag. Hur kan lilla jag vara tio år äldre än någon som är vuxen? Tant-skap – here I come 😀 )

   Jovisst kan det vara så att hon verkligen MÅSTE jobba. Men då ska hon ändå göra sitt jobb, tycker jag 😉

   Ha en skön kväll!
   kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s