Somliga straffar Gud med detsamma…

Standard

Jag har suttit hela kvällen med öppen dörr för att kunna njuta av kvällsluften, men med insikten att jag egentligen borde dra igen den, för; mörkt och kallt ute + varmt och ljust inne = sexbenta och/eller bevingade besökare. Meeeen jag kom mig inte för att göra något åt det.


Så här satt jag i godan ro och lyssnade på en fantastisk Glee-version av Tina Turners Rivers Deep Mountains High och hjärtat hoppar ur kroppen!!


För på min datorskärm sitter plötsligt en två centimeter lång grön sexbent sak med vingar och kontemplerar livet. Jag tyckte det såg ut som en gräshoppa, men har jag såna här? (Som jag sagt till FC ett antal gånger så är jag ju stabo in i själen, inte farao vet jag vad insekter heter…)


Snabbt som f*n tre händelser;

 1. öppna upp balkongdörren ordentliget
 2. slänga igen sovrumsdörren för jag tänker INTE sova här om jag inte får ut eländet
 3. och hämta en plastkopp och ett vykort för att kunna fånga in och släppa ut.Halleluja. Mission Accomplished. Bugg utslängd och dörrar låsta.


Hjärtat bankar fortfarande. Bläääääääääääääääääääääääääääääääääää!!!


Tröstar mig med Glee, igen»

 1. Hahahaha, jag ser det framför mig…Äckelkryp…ush!Jag är likadan när det kommer till dem där.Akta dig för tvestjärtar, de bits riktigt hårt och det känns och syns i flera dagar. Jag hade en i sängen en gång, då gick det fort att kliva upp…Kramar till dig.Luiza

  Gilla

 2. @Luiza; biten av en tvestjärt? Bläääää den sängen hade jag nog aldrig sovit i igen… Stackare!@vemvet; ja, när de är inomhus iaf :D@Loba; alltså, han var jättefin. Nätt och med lite olika nyanser ljusgrönt… Men inomhus? Bläääääää. Jag hade aldrig kunna sova lugnt! Plus att jag inte tycker om när mina besökare inte hittar ut igen utan trillar ner och dör någonstans bakom soffan. Jag vill helst att de ska få leva vidare. Utomhus.Ja… skogen? Kan man ha högklackat?? *fniss*Kram på er!!

  Gilla

 3. Ja, det är ju detta lilla aber – att de inte hittar ut. Det gör ont i hjärtat när man hittar dem med alla benen i luften någonstans, så här har vi periodvis rediga kvällsjakter i lägenheten. Man blir rätt bra på att fånga nattfjärilar i kupade händer efter ett tag :DJa, visst, man kan ha högklackat.Men man får skylla sig själv då 😉

  Gilla

 4. Hahah!!! Det var nog ingen gräshoppa, om den va riktigt grön så va det nog en vårtbitare!! De är jättefina och vackert gröna!! (och lika ofarliga som pappa långben och gräshopporna… 😉 )

  Gilla

 5. Hej Emma! Jag säger ju att jag inte vet vad det är… 😀 Sen spelar det NOLL roll att de är ofarliga – om de bor i mitt hem så bor inte jag där!! *ler*(paus) Jag googlade bilder – och det var nog en vårtbitare, tack för att du löste det mysteriet åt mig!! Och de är onekligen vackra – för det mesta… kolla det här; http://tyskjaktterrier.cybersite.se/f99d6f17effa4e10b1435aebde8cf888.html?iav=27 blääääääääääääääääääääääää!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s