Så här ska sommaren vara!!!

Standard

När jag somnade igår så gjorde jag det till ljudet av fest från två håll. Hos en granne så dönade musiken, gamla godingar som jag bara nästan kunde identifiera. Hos en annan granne så hade de en… öööh… annan typ av fest. Men man kan väl säga att den slutade lyckligt. Åtminstone för henne.

Jag tog sovmorgon, och parkerade mig därefter ute på balkongen igen. Kröp ner på golvet på balkongen med en kudde och en filt. Vred och vände på mig som ett annat grillspett… Klart.se och dess gelikar påstod att det var 25 grader ute idag. Meeen termometern på balkongen hävdade med bestämdhet 33 grader. OMG. Varmt. Men det har oxå blåst idag, sådär så att huset nästan skakat emellanåt, så det blev aldrig sådär illa som det kunde ha varit. Tvärtom har det varit välsignat skönt.

Tröttnade ändå så småningom. Tog mig in duschade blablabla och allt det där som krävs för att visa sig bland folk och gick bort till Triumf Glass serveringen. Whaaaaagottgottgott! En kula 20 kronor, två kulor 30 kronor, 3 kulor får man väl betalt för att sätta i sig – för hur tusan man ska få i sig tre såna där giganter förstår jag inte! Brownieglass och flädersorbet. Mmmmm. Avslutade med en promenad, gick bland till kyrkogården. Det är så fridfullt och så lummigt… Hade en fundering på att hälsa på Sudden men jag insåg ju oxå att jag inte hittar tillbaka dit. Suck för mitt lokalsinne. Så jag knallade istället runt och beundrade vackra gravar, oälskade gravar (läs; oskötta), gamla gravar. Hittade en som förvånade mig Älskad mor; Tyra, född 1804. Inget vanligt namn då, inbillar jag mig. Det är fascinerande vilket stycke historia som ligger där ”skeppsfanjunkare Olsson”, ”glasmästare Andersson”. Ofta med yrkesbeteckningar som inte ens existerar idag. Fast det är klart, ett stort stycke historia som också saknas; ”glasmästare Olsson med familj”. Jahapp. Hela generationer kvinnor och barn som lever vidare under epitetet ”med familj”.

Nu börjar lugnet försvinna, kissarna är på bråkhumör. Men det gör inget. Har rosa bubbel upphällt i glaset och stekpannan är framplockad… Det blir en köttbit med grönsaker till middag. Ingen efterrätt dock.

För den har jag ju redan ätit :0)

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s