Manligt och kvinnligt?

Standard

Jag jobbar som säljare och min motpart i förhandling är VD för medelstora företag. Oftast män. Eller snarare, nästan enbart män. För det mesta är de 50+are men i enstaka fall är de runt 40 – och då tänker jag alltid ”oj, vad ung han är!”…

Emellanåt får jag komplimanger av dem – vad du är duktig! vad bra du presenterar! osv – vilket i och för sig är trevligt och jag tar verkligen åt mig av allt sånt!! (Bekräftelse bekräftelse bekräftelse… ge mig gäääärna mer!!) Men jag undrar samtidigt om de hade sagt samma sak till mig om jag varit en kille typ-30?

Idag var jag inne hos Hedin Bil här i götet eftersom min bil bråkar lite med mig. Mannen bakom disken tittar på mig – tjej, klänning, klackar – och frågar ”kommer du ihåg registreringsnumret?”. På Bra Bil brukar de åtminstone fråga ”har du regnummret?”. Inte kommer du ihåg det. Och min första fundering blir – hade han ställt den frågan på det sättet, till min pappa? Jag fick en sanslöst stark impuls att svara något riktigt våpigt. Du menar när den registrerades? Hmmm, det var i typ oktober 2009… eller förresten, var det februari? Jasåååå du menar numret baktill? Är det samma som på framsidan?

Till hans försvar måste jag säga att jag veet att många många kommer in i dylika situationer utan att ha någon som helst aning om knappt ens sitt bilmärke!! Men samtidigt. Jag har ju som bekant tolkningsföreträde i den här bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s