Vill citera Gloria Gaynor

Standard

Och säga – I will survive!! Ja alltså, I did survive. Och tack alla ni som på ett sätt eller annat hörde av er igår :0)

Jag pratade med kära syster efter besöket hos doktorn på KK och vi kunde konstatera att en kropp inte kommer ihåg smärta. Man kommer ihåg att det gjorde ont, men inte hur det gjorde ont. Lustigt det där! Men som syster sa; vilken kvinna i historien hade annars fött mer än ett barn då?

Det som gjorde ont och var obehgaligt en gång hos dr gyn var obehagligt och gjorde ont tre gånger hos dr KK eftersom han inte fick en bra bild och gjorde om det. Igen. Och igen. Stackars rara barnmorskan fick sin hand mosad samtidigt som hon försökte assistera honom och avleda min uppmärksamhet genom frågor om semester osv.

Men slutresultatet är att han sätter upp mig på väntetid för operation som ska ske inom tre månader enligt vårdgarantin. Min redan kända kompis myomet är 1,5 cm långt och har tydligen sällskap av ett ytterligare som är 1 cm. Allt över 1 cm vill de ta bort, så de här två ryker. Bokstavligt talat. De söver ner (halleluja!), går in i livmodern och bränner bort eländena med elström. Om jag tänker efter, hmmm. Juli, augusti, september… Inom tre månader kan alltså bli rätt snart ändå!

Jag frågade hur meningsfullt det hade varit att göra ett försök ändå, innan operation. Han är ju läkare och säger därför inte ”ja kör!” eller ”nej kör inte!”. Utan säger att infertila kvinnor väldigt ofta dras med myom. Att det är konstaterat att myom försvårar. Självklart kan infertilitet ha många många orsaker, men myom är överrepresenterade jämfört med hos icke infertila. Man kan ju bli gravid ändå, men träffytan för ägget minskar och simmarna kan få svårt att hitta fram till slutdestinationen. Typiskt karlar att inte fråga efter vägen! Jag frågade hur stort 1,5 cm är, egentligen. Vad är 1,5 cm i proportion till resten? Limodern är 8 centimeter lång säger han. Då är 1,5 cm + 1 cm plötsligt ganska mycket. En operation ”är till för att öka dina chanser vid en behandling”. Jaja, jag väntar väl då.

En sista tanke; livmoder. Jag satt och vände på ordet och insåg vad det faktiskt säger – livets moder. Life mother. Finns en viss poesi i det!

»

  1. Hej hej!Kul att du hittat till min blogg. Och nu har jag hittat hit till din också. Ska bli spännande att läsa om din egen väg till familj och lycka. Jag håller alla tummar för dig!Trist med dessa myom…hoppas operationen gör underverk och att du blir gravid lätt som en plätt efteråt. /Joanna

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s